Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Het Grote Appeltje Oranje Fonds naar landelijke organisatie ‘Met je hart’

Kort & Goed

25 juli 2019

Bij de zeventiende editie van de Appeltjes van Oranje kregen de drie prijswinnaars hun beeldje uit handen van Koningin Máxima. De speciale prijs – het Grote Appeltje – ging naar stichting ‘Met je Hart’.

De winnaars van Appeltjes van Oranje in Noordeinde
De winnaars van Appeltjes van Oranje in Noordeinde © Oranje Fonds – Bart Homburg

door Redactie Vf

Alle genomineerden weten op een sterke manier vrijwilligers te mobiliseren: het thema van de awards van dit jaar was ‘de kracht van samen; vrijwilligers doen mee(r). Iedere winnaar ontving een bronzen beeldje en een geldbedrag van 15.000 euro.

Taal doet meer

De Utrechtse stichting zorgt er met een vrijwilligerspool van bijna duizend mensen voor dat jaarlijks ruim 2000 Utrechters hulp krijgen bij het leren van de Nederlandse taal. Zo kunnen de leerlingen taal beter inzetten om bijvoorbeeld een baan te vinden, met de computer te werken of naar de huisarts te gaan.

ElanArt

Stichting ElanArt is actief in Nijmegen en omgeving en probeert bewoners van asielzoekerscentra betrokken te maken bij allerlei creatieve projecten. Op die manier faciliteren zij contact tussen vluchtelingen en de bredere Nederlandse samenleving.

Met je hart

Het belangrijkste doel van stichting Met je Hart is om de eenzaamheid te verzachten van ouderen die om wat voor reden dan ook achterop zijn geraakt in de samenleving. Met je Hart mobiliseert meer dan duizend vrijwilligers door het hele land om activiteiten te ondernemen waarbij ouderen elkaar ontmoeten, inclusief ophalen en thuisbrengen.

Binnenkort: Petra Hoogerwerf gaat in gesprek met Babs van Geel, oprichter van Stichting 'Met je Hart' voor de podcastserie 'Vf: Fundraising Stories'. 

Meer over Appeltjes van Oranje Vf 21-4

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close