Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Vormgever Vakblad fondsenwerving wint European Design Award

Kort & Goed

16 juli 2019

Grafisch ontwerper Dana Dijkgraaf is bij de European Design Awards in de prijzen gevallen. Ze mocht op 8 juni 2019 tijdens het European Design Festival in Warschau een Gouden award in ontvangst nemen in de categorie Brochure.

Dana Dijkgraaf neemt European Design Award in ontvangst
Dana Dijkgraaf neemt European Design Award in ontvangst

door Marijn Thijs

Dijkgraaf, die tevens de opmaak van Vakblad fondsenwerving in haar portefeuille heeft, won de gouden award voor het ontwerp dat zij maakte voor In4nite, een innovatief platform van het beursgenoteerde en internationale bedrijf Low & Bonar. Het bedrijf nodigt ontwerpers uit om aan de slag te gaan met Colback, een van de materialen die zij op grote schaal produceren.

‘De kans voelt klein als je een project instuurt. Toen ik te horen kreeg dat ik goud had gewonnen, was ik ontzettend blij’, vertelt Dana aan Vf.

‘Ik sta samen op een lijst met grote ontwerpbureaus en grote namen van ontwerpers die mij inspireren. Wat wil je nog meer?’

In totaal werden 230 projecten – zo’n 15 procent van al het ingezonden werk – afkomstig uit 25 verschillende Europese landen genomineerd voor de European Design Awards 2019. De internationaal geselecteerde jury bestond uit designjournalisten en critici die de ontwerpen blind jureerden (zonder de naam van de ontwerper te tonen). 43 Nederlandse inzendingen maakten kans op een prijs.

De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2007 om ‘de kwaliteit van Europees communicatiedesign te tonen, te vieren en te bewonderen’.

Meer over Vakblad fondsenwerving Vf 21-4

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close