Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Stedelijk Museum Schiedam is meest publieksvriendelijk en kan museumdroom werkelijkheid maken

Kort & Goed

9 juli 2019

De BankGiro Loterij Museumprijs 2019 is gewonnen door het Stedelijk Museum Schiedam. Het museum kreeg 39% van de stemmen en troefde daarmee het Van Abbemuseum uit Eindhoven (31%) en het Museum Rotterdam (30%) af. Het Stedelijk Schiedam is daarmee het meest publieksvriendelijke museum van 2019. Het museum krijgt een geldbedrag van 100.000 euro, waarmee het zijn ‘museumdroom’ kan realiseren.

Museum Stedelijk Schiedam
Museum Stedelijk Schiedam © © Roy Beusker Fotografie

door Redactie Vf

Stadsplein

Met het gewonnen geld gaat het Schiedamse museum het plein voor het gebouw oplappen zodat het gevoel van binnen ook naar buiten vertaald wordt. Het nieuw in te delen stadsplein moet een ontmoetingsplek worden met geschiedenis en moderne kunst. Daarnaast introduceert het museum het nog-een-keertje-kaartje, waarmee gasten nog een keer gratis terug kunnen keren als het bezoek om wat voor reden dan ook niet helemaal was wat ze ervan verwacht hadden.

‘We hebben mensen enthousiast weten te maken voor het museum en onze bekendheid vergroot’, reageerde museumdirecteur Deirdre Carasso na de uitverkiezing van het Schiedamse museum. ‘De campagne illustreerde precies waarvoor we zijn genomineerd; dat we een plek zijn van mensen, gedragen door de stad.’

Vakjury

De Museumprijs is een initiatief van het Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. De drie genomineerden werden door een vakjury geselecteerd, bestaande uit drie museumdirecteuren en een eenmansexpertjury: Paul Geertman van Aedes Real Estate die alles weet van publieksvriendelijkheid. Deze editie werden 75.000 stemmen uitgebracht, en stuk minder dan bij de editie van vorig jaar.

Meer over Vf 21-4

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close