Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Britse nalatenschappenorganisatie ‘Remember A Charity’ onderzoekt markt nalaten

Kort & Goed

27 juni 2019

Britse nalatenschappenorganisatie ‘Remember A Charity’ schreef in april van dit jaar een rapport over het onderzoek dat zij hebben gedaan naar de markt voor nalatenschappen in het Verenigd Koninkrijk. Het onderzoek moest inzicht geven in de kansen en uitdagingen die nalatenschappen hebben in de huidige markt. Het onderzoek is volgens het Centrum Nalatenschappen ook voor Nederland interessant, aangezien de Britse markt vaak als voorloper voor de Nederlandse geldt.

Nalatenschappen (stock)
Nalatenschappen (stock)

door Redactie Vf

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat het totale inkomen uit nalatenschappen tegenwoordig wordt verdeeld over een grotere markt. Met name de grote organisaties domineren de nalatenschappenmarkt en vooral gezondheidsorganisaties ontvangen het grootste stuk van de taart. Maar daar zit volgens het onderzoek verandering in.

‘Nalatenschappen zijn steeds belangrijker geworden voor een groeiend aantal goede doelen,’ reageert de directeur van Remember A Charity, Rob Cope. ‘Zoals alle andere fondsenwervingsmethoden hebben nalatenschappen een investering nodig: tijd, energie, middelen. De non-profits die op een strategisch niveau de mogelijkheid zien te investeren, zijn zeer waarschijnlijk de organisaties die nog vele jaren profijt daarvan hebben. Een succesvol nalatenschappenprogramma kan transformationeel zijn.’

Het volledige rapport is te lezen op de site van Remember A Charity (ENG).

Meer over Nalatenschappen Remember A Charity

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close