Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Van der Weijden volbrengt alle 196 kilometer Elfstedenzwemtocht, haalt 3,9 miljoen euro op

Kort & Goed

25 juni 2019

Het is hem gelukt. Waar het vorig jaar nog misging in het Friese dorpje Burdaard, op 163 kilometer van het startpunt, klom hij dit jaar pas in Leeuwarden uit het water. Onthaald door zijn medezwemmers en honderden bezoekers op de kant kon hij, na ongeveer 74 uur zwemmen, op de rode knop drukken en het eindbedrag tevoorschijn laten springen. De teller stopte op 3.910.763,11 euro: 1,4 miljoen euro meer dan vorig jaar. Daarna kon er nog een aantal dagen gedoneerd worden, wat ook nog ruim 2 miljoen euro opleverde. 

Maarten van der Weijden, zwemmend in Franeker.
Maarten van der Weijden, zwemmend in Franeker. © Shutterstock.com // Harry Wedzinga

door Marijn Thijs

Waar hij vorig jaar mentaal en fysiek veel problemen kende bleef zijn slag dit jaar tot het einde toe soepel. Hij at en sliep meer en droeg een ander, warmer pak. Hij doorstond ook de ‘hel van het Noorden’, het lange, lege stuk tussen Franeker en Dokkum, deze keer met verve. Bij aankomst gaf hij aan zelfs genoten te hebben van de tocht en de belangstelling vanuit Nederland.

In Leeuwarden kreeg Van der Weijden een speciaal elfstedenzwemtochtkruisje opgehangen door Reinier Paping, winnaar van de barre Elfstedentocht van 1963. De 88-jarige schaatser verloor een aantal jaar terug zijn vrouw aan kanker en was toen hij het kruisje uitreikte zichtbaar geëmotioneerd.

De directeur van KWF, Johan van de Gronden, is ontzettend trots op de langeafstandszwemmer. ‘Het waren geweldige dagen waarin heel Nederland met hem meeleefde. Maarten heeft samen met zijn team, alle honderden vrijwilligers en natuurlijk iedereen die met hem heeft meegezwommen en gedoneerd, een hele bijzondere prestatie geleverd.’

Het opgehaalde geld wordt besteed aan 11 verschillende kankeronderzoeken, waaronder 8 van het KWF.

Meer over KWF Kankerbestrijding Maarten van der Weijden Foundation Elfstedenzwemtocht

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close