Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Maarten van der Weijden start tweede poging Elfstedenzwemtocht

Kort & Goed

21 juni 2019

Tien maanden na zijn eerste poging duikt Maarten van der Weijden op vrijdag 21 juni opnieuw het water in voor zijn Elfstedenzwemtocht. Met zijn ronde door de Friese wateren probeert hij, net als vorig jaar, zo veel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. De tocht is vanaf de start in Leeuwarden live te volgen via verschillende kanalen, onder andere via een livestream.

Van der Weijden tijdens zijn poging in 2018.
Van der Weijden tijdens zijn poging in 2018. © Tom Goossens // Shutterstock.com

door Marijn Thijs

De zwemmer zal zich met zijn Maarten van der Weijden Foundation voor elf nieuwe onderzoeksdoelen en projecten inzetten. ‘Een deel is gericht op het vergroten van kans op herstel of verlenging van het leven. Maar kwaliteit van leven tijdens en na kanker, is ook erg belangrijk voor patiënten. Ook daar wij ik mij graag voor inzetten,’ zegt van der Weijden in een bericht op zijn site.

De Foundation werkt weer samen met het KWF, maar ook met organisaties als KiKa, Roparun en de foundation van oud-schaatster Paulien van Deutekom, die in januari aan longkanker overleed.

Wijze lessen

Van der Weijden en zijn team hebben geleerd van de poging die hij in augustus 2018 ondernam, vertelde hij woensdagavond aan tafel bij de talkshow van Margriet van der Linden. Zo zal hij meer gaan eten en rusten om te voorkomen dat hij, net als tijdens zijn vorige poging, ziek wordt. Ook gaat hij zwemmen in een ander pak. Die is iets dikker en flexibeler, waardoor hij beter warmte vast kan houden. In het water varen alleen bootjes met schone motoren en zwemmen er mensen met de openwaterzwemmer mee. Dat mocht de laatste keer niet, omdat de waterkwaliteit toen niet goed genoeg bleek te zijn. De meezwemmers bepalen zelf voor welke van de elf projecten ze geld willen ophalen.

Vorig jaar haalde van der Weijden ongeveer vijf miljoen euro op. ‘Natuurlijk droom ik weer van zo’n enorm bedrag, maar vorig jaar was vijf miljoen ook echt enorm veel. We beginnen eraan en dan zien we het wel,’ aldus van der Weijden bij M.

Doneren

Als alles volgens plan gaat is van der Weijden maandagavond 24 juni rond 19.30 uur weer terug in Leeuwarden. De actuele doorkomsttijden worden bijgehouden op de officiële website van de tocht: www.11stedenzwemtocht.nl. Doneren kan ook via de site.

Meer over Maarten van der Weijden Foundation

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close