Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Ooggezondheidsfondsen Maculafonds en Oogfonds fuseren

Kort & Goed

20 juni 2019

Twee fondsen voor ooggezondheid, het Oogfonds en het Maculafonds, zijn in mei gefuseerd. De samenwerking werd onder het toeziend oog van een notaris geformaliseerd middels een fusie-akte, ondertekend door de penningmeester van Maculafonds, Marien Verdult, en de directeur van het Oogfonds, Edith Mulder.

Logo's Oogfonds en Maculafonds.
Logo's Oogfonds en Maculafonds.

door Redactie Vf

Volgens Mulder ging er een intensief traject vooraf aan de krachtenbundeling, schrijft zij in een bericht op LinkedIn. De twee organisaties werken al sinds 2007 samen. De collaboratie werd eind 2017 op het gebied van fondsenwerving intensiever. Na de fusie kunnen de respectievelijke donateursgroepen vanuit één organisatie benaderd worden. Dat kan omdat het bijeengezamelde geld wordt voor hetzelfde doel gebruikt wordt: blindheid en slechtziendheid tegengaan.

Het Oogfonds en het Maculafonds zetten vooral in op het delen van kennis, inzichten en ervaring. Op dit moment kan veel oogonderzoek nog niet worden gestart wegens een gebrek aan geld.

In Nederland hebben ongeveer een miljoen mensen aan een oogprobleem. Honderdduizend van deze patiënten lijden aan maculadegeneratie, het belangrijkste speerpunt waarvoor het Maculafonds geld ophaalde.

Meer over Oogfonds

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close