Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Ronald van der Giessen beoogd nieuwe voorzitter FIN

Kort & Goed

18 juni 2019

Per 1 september 2019 zal er een nieuwe voorzitter aantreden bij de Vereniging van Fondsen in Nederland (FIN): Ronald van der Giessen. De voormalig directeur van het Oranje Fonds is door het bestuur gevraagd en heeft het verzoek geaanvaard.

Ronald van der Giessen.
Ronald van der Giessen. © Oranje Fonds

door Redactie Vf

Op dit moment is van der Giessen o.a. lid van de Raad van Toezicht van het Elisabeth Strouven Fonds. Volgens het FIN beschikt van der Giessen over ruime bestuurlijke capaciteiten en ervaring, grote kennis van de sector filantropie en een groot relevant netwerk, inclusief goede contacten met de overheid. Onder zijn leidding groeide het Oranje Fonds uit tot een gerespecteerd en bekend instituut.

Van der Giessen volgt Joost van Lanschot op, die wegens gezondheidsredenen sinds september 2018 verhinderd is om zijn functie volledig uit te oefenen. Zijn taken werden sindsdien waargenomen door Frieda de Pater. Door een langer dan verwachte herstelperiode is het moeilijk om in te schatten wanneer van Lanschot zijn taken terug op zou kunnen pakken. Hij zal wel actief blijven als bestuurslid van de FIN.

‘Ik was en ben met veel plezier voorzitter van de FIN. Maar het belang van de FIN vereist een volledig functionerende voorzitter, terwijl mijn gezondheid onbelemmerd moet herstellen,’ ligt van Lanschot toe. ‘Frieda de Pater verdient veel lof en dank voor de wijze waarop zij gedurende een jaar het voorzitterschap heeft waargenomen naast haar volle baan als directeur van Stichting RCOAK. Het is heel verheugend dat Ronald van der Giessen op deze korte termijn als voorzitter van de FIN kan en wil aantreden.’

Vanaf 1 juli zal van der Giessen zich inwerken in het bestuur. De leden van de FIN zullen in de ALV van 14 november 2019 over zijn formele benoeming besluiten.

Bron: FIN
Meer over FIN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close