Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Nieuwste editie filantropisch jaarverslag Giving USA uit

Onderzoek Kort & Goed

18 juni 2019

De nieuwste editie van Giving USA, het jaarverslag van de Amerikaanse filantropie van 2018, komt op dinsdag 18 juni op de markt. De jaarlijkse publicatie van de universiteit van Indiana combineert grote hoeveelheden data om een indicatie van de bronnen en de besteding van de filantropie in de Verenigde Staten te geven.

Cover van Giving USA 2019.
Cover van Giving USA 2019. © Giving USA

door Marijn Thijs

Hoofddoel van Giving USA is om te schatten hoeveel er gegeven wordt uit liefdadigheid. Daarvoor combineren zij gegevens van 53 miljoen Amerikaanse huishoudens, 16 miljoen bedrijven die aanspraak maken op ‘charitatieve aftrekposten’, meer dan een miljoen estates en 82.000 stichtingen. De door deze groep gemaakte donaties gaan naar meer dan 1,1 miljoen goede doelen en 300.000 religieuze organisaties.

Door de bewegingen nauwlettend in de gaten te houden kan Giving USA de filantropische trends in kaart brengen (het onderzoek verscheen in 2000 voor het eerst) en informatie bieden voor analyse waarop doelen gesteld kunnen worden.

Voor meer informatie en/of om een bestelling te plaatsen, kijk op https://store.givingusa.org/.

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close