Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Kinderen van de Voedselbank krijgt deel kaartopbrengst ArenA-concert Metallica

Kort & Goed

29 mei 2019

De medewerkers van stichting Kinderen van de Voedselbank zullen zich even moeten knijpen na het concert van Metallica van 11 juni om te kijken of ze niet dromen: de metalband gaat een deel van de kaartopbrengst aan de organisatie doneren.

Metallica tijdens een optreden in Hong Kong (2017)
Metallica tijdens een optreden in Hong Kong (2017) © Shutterstock // Maj.l

door Redactie Vf

Dat schrijft Het Parool. De bandleden beheren zelf een foundation, All Within My Hands geheten. Per land waarin Metallica optreedt, wordt een goed doel uitgekozen waar een deel van de kaartopbrengst naartoe gaat.

Voor het concert in de Johan Cruijff Arena kiest de Amerikaanse band dus voor Kinderen van de Voedselbank. De stichting voorziet in kledingpakketten voor arme kinderen, met nieuwe zomer- en winterkleren. Ook verzorgen ze voor basisschoolkinderen met een verjaardagsbox zodat ze op school kunnen trakteren.

Bestuursvoorzitter Maurice van de Ven toonde zich tegenover Het Parool gelukkig met de vrijgevigheid van Metallica. ‘Heel leuk om dit mee te maken,’ zei hij tegen de krant. Van de Ven mag de cheque in ontvangst gaan nemen tijdens een backstage meet aan greet met de bandleden. Een bonus voor van de Ven, want hij 'kan de muziek van Metallica wel waarderen’. 

Update 15 juni 2019

Het AD meldt dat Metallica bijna een halve ton geschonken heeft aan de stichting Kinderen van de Voedselbank als Stichting Het Vergeten Kind.

Meer over Doneren

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close