Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

War Child: “Minister Kaag, laat oorlog kinderen niet tekenen”

24 mei 2019

Er voltrekt zich wereldwijd een stille crisis, waarschuwt War Child. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 84 miljoen kinderen die opgroeien in conflictgebieden dringend psychosociale steun nodig hebben.

llustratie campagne War Child #getekendvoorhetleven - Marije Tolman
llustratie campagne War Child #getekendvoorhetleven - Marije Tolman © Marije Tolman

door Redactie Vf

Die hulp is bijna nergens te krijgen. War Child roept minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking op meer actie te ondernemen om te zorgen dat psychosociale steun een vast onderdeel wordt van internationale noodhulp.

Campagne #getekendvoorhetleven

De oproep wordt ondersteund met de campagne #getekendvoorhetleven, die deze week van start is gegaan. In de eerste dagen is de bijbehorende petitie door bijna tienduizend mensen ondertekend. Om de stille crisis zichtbaar te maken, hebben bekende illustratoren van kinderboeken getekend hoe kinderen in een oorlog zich voelen. War Child verspreidt hun tekeningen als graffiti, plakposters en projecties in verschillende steden.
Directeur Tjipke Bergsma: 
“Laat oorlog kinderen niet tekenen, is onze boodschap aan minister Kaag. Daarom is psychosociale steun aan kinderen in oorlog van levensbelang. War Child vraagt dat psychosociale steun een vast onderdeel van de internationale noodhulp wordt. Door een wereldwijd noodfonds van 200 miljoen euro op te richten kan de meest noodzakelijke hulp bekostigd worden. Nederland zou daarbij het voortouw moeten nemen.”

Cijfers

  • 420 miljoen kinderen groeien op in conflictgebied.
  • 84 miljoen kinderen (1 op de 5) heeft dringend psychosociale steun nodig.
  • Voor 95 procent van de kinderen (19 van de 20) is geen psychosociale steun beschikbaar.

Wat is psychosociale steun?

Psychosociale steun helpt kinderen omgaan met hun eigen gevoelens en ervaringen. Ook is er veel aandacht voor de omgang met anderen. Zo leert War Child kinderen om weer op zichzelf en hun omgeving te vertrouwen. Met onder meer muziek, spel en beweging spreekt War Child de veerkracht van kinderen aan. Momenteel werkt de organisatie in veertien landen.

Politiek

Begin oktober is in Amsterdam een internationale ministeriële conferentie over geestelijke gezondheid en psychosociale zorg in conflictgebieden, voorgezeten door minister Kaag. War Child zal de petitie met de oproep aanbieden aan de deelnemende ministers.
Meer over War Child

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close