Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

KWF Kankerbestrijding organiseert tv-avond ‘Nederland staat op tegen kanker’

Kort & Goed

14 mei 2019

Vanaf de Parade in Den Bosch is woensdagavond de tv-show ‘Nederland staat op tegen kanker’ te zien. Bekende en onbekende Nederlanders komen in actie voor KWF Kankerbestrijding en delen hun persoonlijke ervaring met de ziekte. Het programma is om 20.30 uur te zien op NPO1, de presentatie is in handen van Frits Sissing.

Screenshot van site KWF. (vlnr Frits Sissing, Frans Bauer, Nicolette Kluijver, Ronald Koeman, Kjeld Nuis en Anita Meyer
Screenshot van site KWF. (vlnr Frits Sissing, Frans Bauer, Nicolette Kluijver, Ronald Koeman, Kjeld Nuis en Anita Meyer © KWF Kankerbestrijding (www.kwf.nl)

door Redactie Vf

BN'ers

Er staan een aantal grote namen in de line-up. Zo zijn er optredens van Frans Bauer, Glennis Grace, Stef Bos en Anita Meyer en staan onder andere Youp van ’t Hek, Kjeld Nuis, Matthijs van Nieuwkerk, Brigitte Kaandorp en Ronald Koeman stil bij hun persoonlijke ervaringen met kanker. Verder zijn er portretten te zien van mensen die met kanker te maken hebben en vertellen onderzoekers over de stand van zaken rond kankeronderzoek.

Tijdens de tv-show zullen honderden mensen een lint door de binnenstad van Den Bosch vormen. Zij brengen daarmee een eerbetoon aan een overleden dierbare.

100.000 patiënten

Eén op de drie Nederlanders krijgt in zijn of haar leven de diagnose kanker; dat zijn ruim 100.000 mensen per jaar. De vijfjaarsoverleving is, mede door onderzoek, kennisdeling, campagne en collecte flink gestegen (van 25% in 1949 naar 64% hedendaags).

Meer over KWF Kankerbestrijding

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close