Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Anneke van Zanen volgt André Bolhuis op als voorzitter NOC*NSF

Kort & Goed

18 april 2019

Sportkoepel NOC*NSF heeft een nieuwe voorzitter: Anneke van Zanen-Nieberg werd maandagavond unaniem goedgekeurd tijdens een ledenvergadering van de organisatie. Ze volgt de huidige voorzitter, André Bolhuis, per 20 mei op. Met het bestuur is van Zanen al bekend; ze was tussen 2010 en 2016 actief als penningmeester.

André Bolhuis en Anneke van Zanen tijdens de vergadering van maandag 15 april 2019.
André Bolhuis en Anneke van Zanen tijdens de vergadering van maandag 15 april 2019. © NOC*NSF

door Redactie Vf

 Met het aanvaarden van het voorzitterschap van de nationale sportkoepel stopt de 55-jarige van Zanen met haar huidige baan als bestuursvoorzitter van accountskantoor Baker-Tilly Berk. Die functie bekleedde ze sinds maart vorig jaar.

'Prachtige erfenis'

‘Ik dank de leden van NOC*NSF voor het vertrouwen dat zij mij hebben gegeven. Ik krijg een prachtige erfenis mee: wat topsport betreft staan we in de top 10 en de sportdeelname in Nederland is hoog,’ liet van Zanen weten na haar verkiezing. Ze gaat zich hard maken voor de versteviging van lokale sport op gemeentelijk niveau.

Van Zanen: ‘Het is voor Nederland erg belangrijk dat iedereen eraan meewerkt om er voor te zorgen dat echt iedereen aan sport kan doen. Ongeacht leeftijd, afkomst of welke andere achtergrond dan ook. Wat mij betreft gaan we samen met de sportbonden, overheden en het bedrijfsleven alle drempels om te sporten slechten, ook de financiële.’

 

Bron: NOC*NSF
Meer over NOC*NSF

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close