Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

'TechFund One' van De Breed & Partners gelanceerd

Kort & Goed

9 april 2019

Technologisch vernieuwingshulp De Breed & Partners heeft investeringsfonds TechFund One gelanceerd. Het fonds gaat technologische bedrijven met een kansrijke innovatie van groeikapitaal voorzien.

Logo van TechFund One.
Logo van TechFund One. © De Breed & Partners

door Redactie Vf

Tafellaken en servet

De Breed & Partners (DB&P) ondersteunt innovatieve mkb-bedrijven bij het vinden van financiele middelen om hun projecten uit te voeren. Vanuit die positie – een helikopterblik op het landschap – kunnen zij de krachten en tekortkomingen in het huidige financieringslandschap herkennen. ‘TechFund One is er voor de grote groep innovatieve ondernemers die te klein wordt gevonden voor bestaande investeringsfondsen, maar die het zogeheten ‘friends, family and fools’ niveau ontstegen zijn,’ legt fondsmanager Peter van Meersbergen van DB&P uit.

Hardware- en softwarebedrijven kunnen een financieringsaanvraag indienen bij het fonds. Het gaat om bedragen tussen de 100.000 en 250.000 euro. Cases die voldoen aan de voorwaarden worden in samenwerking met financieringsplatform Investormatch. Het TechFund combineert daarmee technologische (DB&P) en financiële kennis (Investormatch).

Theorie ontmoet praktijk

Bij het initiatief zijn achttien investeerders aangesloten die stuk voor stuk succesvolle ondernemingen hebben gelanceerd. Volgens van Meersbergen beschikken zij daarom over de benodigde praktijkexpertise.

TechFund One wil gedurende de komende vier jaar een portfolio van tien tot twaalf tech-bedrijven in haar portfolio verzamelen.

Meer over Innovatie De Breed & Partners Technologie

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close