Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Oogfonds en Koninklijke Visio organiseren Blind Walk in Utrecht

2 april 2019

Voor het jaarlijkse event 'Blind voor 1 Dag' organiseert het Oogfonds, in samenwerking met expertisecentrum voor slechtzienden en blinden Koninklijke Visio, de eerste Blind Walk. Op vrijdag 21 juni roepen zij duo's op om geblinddoekt door Utrecht te wandelen om geld in te zamelen voor oogonderzoek. Op die manier kunnen deelnemers ervaren hoe het is om onvoldoende te kunnen zien.

Logo Blind Walk Utrecht, 21 juni 2019
Logo Blind Walk Utrecht, 21 juni 2019

door Redactie Vf

De helft van de deelnemers volgen met ooglapjes op een vijf kilometer lang braillepad, dat hen onder de Domtoren, voorbij de Utrechtse werfkelders en langs de grachten leidt. De andere helft fungeert als 'buddy' en begeleidt de slechtziende door de stad. Halverwege wisselen de duo's van rol.

Meer dan 90 procent van alle Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met oogproblemen: van droge ogen tot ernstige oogziekten als glaucoom of maculadegeneratie. Er is voor veel van deze ziekten nog geen behandeling, omdat er nog te weinig geld voor onderzoek is, schrijft het Oogfonds.

Voor inschrijving en sponsoring, bezoek www.blindwalk.nl. De kosten voor de wandeling zijn €19,50 per persoon.

Meer over Blind Walk

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close