Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

‘Europees Filantropie Manifest’ van EFC en DAFNE roept op tot één markt voor filantropie

Kort & Goed

26 maart 2019

Het European Foundation Centre (EFC) en Europees filantropienetwerk DAFNE hebben vorige week in Brussel het Europees Filantropie Manifest gelanceerd. In dat manifest staan een viertal aanbevelingen voor de filantropische sector. De organisaties roepen gezamenlijk op tot één markt voor filantropie.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Jacob_09 // Shutterstock.com

door Redactie Vf

Het Manifest spitst zich op vier voorname aanbevelingen: ten eerste dient filantropie herkend en erkend te worden. Ten tweede worden de barrières voor internationale filantropie zoveel mogelijk verminderd. Ook moet filantropie zo goed en zo kwaad als het kan mogelijk gemaakt en beschermd worden, en dient men gezamenlijk te investeren in het algemene welzijn door bijvoorbeeld subsidies.

‘Het Filantropie Manifest is het eerste concrete resultaat van het werk van het EFC en DAFNE om een enkele markt, zonder barrières te ontwikkelen. Alleen in een gunstig geefklimaat kan de institutionele filantropie sociaal kapitaal opbouwen; een essentiële ‘lijm’ die de burgers en organisaties in het Europa van vandaag verbindt,’ aldus Massimo Lapucci, voorzitter van de EFC.

Meer informatie over het manifest, de EFC en DAFNE is te lezen op de website van Philanthropy Advocacy.

Meer over DAFNE

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close