Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Locaties met Meerwaarde(n) vergemakkelijkt werkwijze

25 maart 2019

Locaties met Meerwaarde(n), een webportal met vergader- en eventlocaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen, gaat het proces rondom schenken aan goede doelen makkelijker maken. Vanaf nu is direct duidelijk hoe veel je mag doneren aan een goed doel wanneer je een locatie die bij het platform aangesloten is boekt. Afhankelijk van het soort evenement en het aantal gasten is dat een bedrag van 15, 25, 50 of 100 euro.

Een collectie van de aangesloten goede doelen bij Locaties van Meerwaarde(n)
Een collectie van de aangesloten goede doelen bij Locaties van Meerwaarde(n) © Locaties van Meerwaarde(n)

door Redactie Vf

Respectvol

Locaties met Meerwaarde(n) is een sociale onderneming: bij elke boeking voor een vergaderzaal of evenementenlocatie wordt om een extra bijdrage voor een goed doel gevraagd. De locaties zijn bijzonder, omdat ze respectvoller omgaan met natuur, cultuur en mensen. Vaak zijn ze duurzamer, dragen ze extra bij aan cultuur of betreffen het sociale ondernemingen.

Vooraf duidelijkheid

Voorheen was de hoogte van het bedrag afhankelijk van het geld dat werd uitgegeven bij de locatie, maar dat werd als omslachtig beschouwd. Sinds 12 maart hanteert het webportal vaste bedragen, waardoor de klant bij een boeking al direct de hoogte van het te doneren bedrag weet.

‘Het oude systeem maakte de afhandeling erg traag,’ vertelt Mirjam Kuggeleijn van het webportaal. ‘We konden een klant pas informeren over het bedrag dat ze mochten doneren als de rekening was voldaan. Het is natuurlijk veel leuker om direct bij het boeken te weten welk bedrag er vrij komt. Dan kun je dit bijvoorbeeld in je eigen communicatie vermelden, of de bezoekers van je event laten kiezen waar de donatie naar toe gaat.’

Direct na de bijeenkomst ontvangt de klant een donatiecode, waarmee het te schenken bedrag definitief gedoneerd kan worden aan een kleinschalig goed doel naar keuze.

Interesse in het werk van Locaties met Meerwaarde(n)? Via hun website kunnen klanten zich voor locaties aanmelden.

'Het is natuurlijk veel leuker om direct bij het boeken te weten welk bedrag er vrij komt' - Mirjam Kuggeleijn

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close