Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Frank de Grave gaat Raad van Toezicht Hartstichting voorzitten

20 maart 2019

Frank de Grave wordt per 1 april de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Hartstichting. In die rol zal hij toezicht houden op de werkzaamheden, financiën en organisatie van de non-profit. Hij neemt het stokje over van Eduard Klasen, die na twee termijnen afscheid neemt als voorzitter.

Frank de Grave
Frank de Grave © Lambert de Jong (voor Raad van State)

door Redactie Vf

De Grave heeft veel zin om aan zijn nieuwe functie te beginnen. De zorg zit, volgens hemzelf, stevig in zijn DNA. ‘Samen werken aan oplossingen om ziekte en sterfte terug te dringen is ontzettend boeiend en geeft veel energie. Ik kijk ernaar uit om met de Hartstichting de strijd tegen hart- en vaatziekten aan te gaan – en te winnen!’

Sinds september vorig jaar is de Grave lid van de Raad van State. Eerder zat hij namens de VVD in de Eerste en Tweede Kamer, werkte hij als staatssecretaris van Sociale Zaken en als minister van Defensie in het kabinet-Kok II. Daarnaast deed hij brede maatschappelijke ervaring op, vooral in de zorg: hij zat het College Tarieven Gezondheidszorg, de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit en de Federatie van Medisch Specialisten voor.

De huidige voorzitter, Eduard Klasen, neemt op zijn beurt afscheid van de Hartstichting. Onder zijn toeziend oog kon de stichting professionaliseren en werden haar banden met wetenschap sterker aangehaald. Dat leidde onder meer tot de Dutch Cardiovascular Alliance, het grootste samenwerkingsverband voor cardiovasculair onderzoek in Nederland.

Directeur van de Hartstichting Floris Italianer kijkt met tevredenheid terug op de samenwerking met Klasen: ‘Eduard heeft een geweldige bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Hartstichting. We zullen zijn vaste bestuurdershand en zijn humor gaan missen.’ Hij kijkt ernaar uit om met de Grave samen te gaan werken. ‘Met zijn ruime ervaring in de zorg is hij een enorme versterking voor de Raad van Toezicht.’

De RvT van de Hartstichting bestaat uit zeven leden, die ieder een eigen expertise in de zorg en maatschappij hebben.

Meer over Hartstichting

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close