Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

30.000 handtekeningen voor petitie Milieudefensie voor gezondere lucht

5 maart 2019

Milieuorganisatie Milieudefensie gaat aankomende donderdag (7 maart) samen met Luchtwachters en bezorgde burgers een petitie aanbieden waarin ze pleit voor duurzamer verkeer en gezondere lucht. De petitie is ruim 30.000 keer ondertekend. De mensen die de petitie gesteund hebben hopen dat de politiek meer gaat investeren in openbaar vervoer, elektrische deelauto’s, fiets- en wandelmogelijkheden.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © LanaElcova / Shutterstock.com

door Redactie Vf

Milieudefensie presenteert op de Hofplaats in Den Haag een verkeersbord aan de politici, waarop staat dat de ondertekenaars van de petitie een duurzamer en gezonder milieubeleid in Nederland willen. Het idee is dat de figuren die invloed kunnen uitoefenen op het beleid ter plekke een handtekening op het bord gaan zetten, waarmee ze informeel toezeggen met de verbetering van het milieu aan de slag te gaan.

De milieuorganisatie biedt de handtekeningen aan voorafgaand aan het algemeen overleg Leefomgeving in de Tweede Kamer, waarin het onderwerp luchtkwaliteit centraal staat.

Hoge standaardkwaliteit

Idealiter willen de petitieondertekenaars dat de luchtkwaliteit in Nederland van een door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geadviseerde standaardkwaliteit is. De waarden die de WHO adviseert zijn strenger dan de Europese regels. Op dit moment overschrijdt Nederland ook deze minder strenge limieten, volgens de milieuorganisatie. Zij geloven dat meer ruimte voor duurzaam verkeer voor gezondere lucht en minder uitstoot van CO2 zorgt, waarmee ook klimaatverandering bestreden kan worden.

De campagneleider Verkeer bij Milieudefensie, Anne Knol, zal rond 13.00 uur een korte inleiding houden waarna het verkeersbord overhandigd wordt. Dit gebeurt voor een groot doek waarop de ideale straat met duurzaam vervoer staat afgebeeld.

Meer over Milieudefensie Petitie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close