Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Wervingsactie Amref Flying Doctors en Schiphol brengt kwart miljoen op

28 februari 2019

De samenwerking tussen de Royal Group Schiphol en de organisatie voor medische ontwikkelingshulp Amref Flying Doctors heeft in 2018 ongeveer 250.000 euro opgebracht. Amref Flying Doctors kan met dit bedrag 1.100 lokale zorgverleners in Afrika opleiden, en daarmee meer dan een half miljoen mensen goede zorg bieden.

Een advertentie voor Amref Flying Doctors op Schiphol.
Een advertentie voor Amref Flying Doctors op Schiphol. © www.markkuipers.nl

door Redactie Vf

Het geld kwam op verschillende manieren bij het goede doel binnen. Gulle reizigers konden langs een collectezuil in de terminal – een logische toevoeging op het gewone incheckproces voor de passagier. Ook de medewerkers van Schiphol droegen een steentje bij aan de opbrengst. Een delegatie deed mee aan de Africa Classic - een fietstocht van 6 dagen – en haalde daarmee 68.155 euro op.

Naast fondsenwerving steunt Schiphol de Flying Doctors met zichtbaarheid op het vliegveld: Amref mag promotieplekken in gebruik nemen op plekken waar normaal gesproken reclame zou hangen.

De Royal Group Schiphol en Amref Flying Doctors hebben sinds begin 2017 een samenwerkingsverband. Omdat de gezondheidsorganisatie veel medische vluchten uitvoert naar de meest afgelegen en onherbergzame plekken van Afrika ligt die connectie voor de hand. Het doel van de samenwerking is om ongeveer 4.000 mensen in Afrika een medische training te geven, waarmee miljoenen mensen toegang tot gezondheidszorg krijgen.

Met de huidige opbrengst van de samenwerking (sinds 2017) kunnen 2.000 lokale zorgverleners worden opgeleid.

Meer over Schiphol

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close