Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Inschrijving jaarlijkse Ride for the Roses van het KWF geopend

Kort & Goed

19 februari 2019

De jaarlijkse fietstocht ‘Ride for the Roses’ van KWF Kankerbestrijding strijkt dit jaar neer in Goes. Een bekende plaats voor een van de grootste sportieve fondsenwervingsacties van Nederland: vijf jaar geleden vormden Goes en Zeeland ook al het decor voor de tocht. Deze keer roept KWF mensen op om zondag 15 september de fietskleding aan te trekken. De inschrijving is ondertussen geopend.

Affiche voor de Ride for the Roses, 15 september 2019 in Goes.
Affiche voor de Ride for the Roses, 15 september 2019 in Goes. © @RTFRnl (Twitter)

door Marijn Thijs

De Ride for the Roses werd in 1998 voor het eerst gehouden. In eerste instantie stonden vrijwilligers aan de basis van het evenement, maar sinds de editie van vorig jaar is de organisatie in handen van KWF Kankerbestrijding. Inmiddels is al meer dan 15 miljoen euro opgehaald voor de ‘versnelling’ van kankeronderzoek.

Afgemeten behandeling

Vooral het onderzoeksproject van dr. Ingrid Desar staat dit jaar in de belangstelling. Desar onderzoekt Therapeutic Drug Monitoring (TDM), waarmee het gemakkelijker wordt voor artsen om een dosis medicatie af te meten die een patiënt nodig heeft. Nu wordt er zelden onderscheid gemaakt tussen patiënten. ‘Bij kankermedicijnen komt het voor dat een oude dame van 88 jaar oud en 40 kilo zwaar dezelfde dosis krijgt voorgeschreven als een jonge vent van 2 meter en 140 kilo,’ zegt Desar op het blog van de Ride for the Roses. In sommige ziekenhuizen wordt TDM al toegepast, maar Desar en haar collega’s willen de techniek nationaal implementeren.

Met de opbrengst van Ride for the Roses kan dit proces versneld worden. ‘De versnelling past prachtig bij het sportieve evenement én bij de versnelling van onderzoek naar dagelijkse zorg, zodat patiënten baat hebben bij de ontwikkelingen die er zijn,’ aldus Desar.

Rondje Zeeland

De vier uitgestippelde (concept)routes zijn elk verschillend van lengte en moeilijkheid. De langste, 100 kilometer lang, leidt het peloton langs verschillende hotspots in Noord Zeeland, zoals de Zeelandbrug, de Stormvloedkering, Neeltje Jans en Nationaal Park Oosterschelde. Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om 50, 25 of een familievriendelijke 10 kilometer te volbrengen. Deze routes laten andere aspecten van de Goese omgeving zien. De kortste routes leiden de fietsers door het Poelbos.

Er is voor deelnemers geen verplichting om geld op te halen, maar het wordt door de organisatie wel aangemoedigd. Op de site van Ride for the Roses zijn fondsenwervingstips te vinden. Al het geld wat bij elkaar gefietst wordt, komt in zijn geheel ten goede aan de versnelling van kankeronderzoek.

Early bird

Inschrijven voor het evenement kan via de website van Ride for the Roses. Registreer je je voor 27 april? Dan is de inschrijving 10 euro goedkoper (€35 voor de tocht van 100 kilometer, €25 voor de tochten van 10-50 kilometer).

 

Meer over KWF Kankerbestrijding Ride for the Roses

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close