Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Thomas Acda nieuwe ambassadeur Stichting ALS

4 februari 2019

Thomas Acda (51) is de nieuwe ambassadeur van Stichting ALS Nederland. De cabaretier, zanger en acteur vergezelt daarmee acteur Loek Peters, die ook als ambassadeur aan de stichting verbonden is. ‘Als ik door mijn aanwezigheid of mijn naam de bekendheid van ALS kan vergroten, dan doe ik dat graag. Voor mij is dit een kleine moeite, met hopelijk veel impact.’

Logo van Stichting ALS Nederland.
Logo van Stichting ALS Nederland. © Stichting ALS Nederland

door Redactie Vf

Acda zocht contact met Stichting ALS naar aanleiding van een bericht van Peters op Twitter. Hij deed in die tweet een oproep om mee te doen met de ‘Tour du ALS’, die op 29 mei gehouden wordt. Wielrenners en wandelaars begeven zich dan naar Frankrijk om de Mont Ventoux te bedwingen om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte. Zelf gaat Peters ook aan het evenement meedoen. Het streefbedrag voor het evenement is 2,25 miljoen euro: maximaal 1500 deelnemers die ieder 1500 euro bijeenbrengen, voor de 1500 mensen die aan de ziekte lijden.

Acda zal ook aan de voet van de berg staan. Hij reageerde op de tweet van Peters met de opmerking dat hij mee zou doen, zolang ‘het op een elektrische fiets mag’. Maar aan de start zal hij staan, en waarschijnlijk gaat hij daarnaast andere taken als ambassadeur verrichten. ‘Ik zie enorm uit naar de Tour en zal me, waar mogelijk, vaker inzetten bij grote evenementen voor ALS,’ laat Acda weten op de site van Stichting ALS. ‘Ook al zijn er ‘maar’ 1500 mensen die aan ALS lijden, het zijn er 1500 te veel.’

De directeur van ALS Nederland, Gorrit-Jan Blonk, heeft Acda met open armen ontvangen. ‘Dat hij zijn bekendheid wil inzetten om ALS op de kaart en van de kaart te krijgen, is voor ons heel belangrijk. Hij denkt ook gelijk met ons mee hoe hij dit bijvoorbeeld voor de Tour du ALS kan vormgeven, hij is een waardevolle aanvulling op ons team van ambassadeurs.’

Meer over Stichting ALS Tour du ALS

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close