Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

4017 nieuwe donateurs voor Longfonds na ADEMNOOT

31 januari 2019

De tweede editie van de muzikale tv-show ADEMNOOT van het Longfonds heeft 4017 nieuwe donateurs opgeleverd. Dat maakte presentator Jan Smit aan het einde van de tv-avond bekend. De opbrengst van ADEMNOOT gaat naar longonderzoek: er zijn in Nederland 1,2 miljoen mensen met longproblemen en ieder uur overlijdt er iemand aan een longziekte.

Logo van het Longfonds.
Logo van het Longfonds. © Longfonds

door Redactie Vf

Tijdens de live-uitzending op NPO1 zongen vier longpatiënten, vier koren en vier BN’ers (Berget Lewis, Tino Martin, Angela Groothuizen en Tommie Christiaan) een aantal bijzondere duetten. Tussen de optredens door vertelden longpatiënten en onderzoekers hun verhaal.

Ook was Trijntje Oosterhuis nauw betrokken bij de avond. Zij zette zich als coach van de gelegenheidsformaties in en begeleidde de artiesten tijdens de show. ‘Als zangeres is ademhalen voor mij zo vanzelfsprekend, maar voor longpatiënten is het een voortdurende strijd,’ zei Oosterhuis tegen het Longfonds. ‘Ik ben trots op wat de duo’s hebben neergezet!’

Michael Rutgers, directeur van het Longfonds, was erg blij met het behaalde resultaat. ‘Met deze nieuwe donateurs kunnen we verder met het onderzoek om kapotte longen te repareren en astma bij kinderen te voorkomen. Iedereen bedankt voor de steun!’

Na deze succesvolle tweede editie kondigde de derde zich al aan. Deze zal in 2020 gehouden worden. Oosterhuis zal dan opnieuw van de partij zijn en samen met de deelnemers en andere artiesten in één groot koor zingen. Deelnemers kunnen zich al aanmelden via www.ademnoot.nl.

Meer over ademnoot Longfonds

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close