Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Dit zijn de 12 genomineerden voor de Appeltjes van Oranje

29 januari 2019

Het Oranje Fonds heeft 12 projecten die kans maken op een Appeltje van Oranje bekend gemaakt. 73.000 mensen brachten hun stem uit tijdens de Stemtiendaagse eerder deze maand, waarna ook de mening van een vakjury werd meegewogen. Alle gegadigden moesten voor deze jury een pitch doen. De uiteindelijke nominaties leveren een mix van lokale en overzeese initiatieven op.

Het bronzen beeldje van de Appeltjes van Oranje
Het bronzen beeldje van de Appeltjes van Oranje © Oranje Fonds

door Redactie Vf

De 12 projecten vallen allemaal perfect binnen het thema van dit jaar: ‘De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!’. De genomineerde projecten hebben een grote positieve impact op de samenleving en weten op een buitengewone manier vrijwilligers voor hun doel te mobiliseren.

Het merendeel van de genomineerde projecten is lokaal van aard: zo kregen Wedde dat ’t lukt (uit Wedde), de Dorpscoöperatie Heide en MENS De Bilt een uitverkiezing. Verder zijn Humanitas Amsterdam, de projecten ‘Taal Doet Meer’ en ‘Huize Agnes’ uit Utrecht, Stichting Ontmoeting uit Houten en Stichting ElanArt uit Wurt de lokale initiatieven die kans maken. Ook ‘Stichting Met je Hart’ heeft een nominatie ontvangen; zij zijn actief in heel Nederland. Het genomineerde ‘Kledingbanken Maxima’ doet haar werk op diverse locaties in de provincie Groningen.

Daarnaast zijn er twee internationale projecten die kans maken op een Appeltje van Oranje: de St. Maarten AIDS Foundation van het Caribische eiland Sint Maarten en Fundashon Tur ta Konta, gevestigd in Curaçao.

De Appeltjes van Oranje worden op 23 mei aan de drie winnaars uitgereikt. De winnaars ontvangen een bronzen beeldje uit handen van Prinses Beatrix en een geldbedrag van 15.000 euro.

Meer over Appeltjes van Oranje Oranje Fonds

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close