Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Stembussen Appeltjes van Oranje 2019 geopend

10 januari 2019

Nederland kan weer stemmen op hun favoriet voor de Appeltjes van Oranje 2019, de jaarlijkse uitverkiezing van het Oranje Fonds voor projecten met een grote impact op de samenleving. Welke van de 40 genomineerden verdient volgens u de onderscheiding het meest? Stemmen kan nog tot en met 16 januari via stem.oranjefonds.nl.

Het bronzen beeldje van de Appeltjes van Oranje
Het bronzen beeldje van de Appeltjes van Oranje © Oranje Fonds

door Redactie Vf

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar ‘De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!’. De genomineerde projecten mobiliseren vrijwilligers op een buitengewone manier en houden ze daarna enthousiast om hun handen uit hun mouwen te blijven steken.

Het stemmende publiek maakt tijdens de Stemtiendaagse (7 t/m 16 januari) de eerste selectie. Het aantal gegadigden wordt na deze periode teruggebracht tot tien finalisten. Hieruit worden door een vakjury uiteindelijk drie winnaars gekozen. In mei worden door Koningin Maxima de prijzen uitgereikt op Paleis Noordeinde. De winnaars ontvangen dan een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

“Iedere kanshebber biedt een oplossing voor een maatschappelijk probleem,” zegt Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds.

“Of ze nu mensen uit de armoede halen, kleine dorpen leefbaar houden of kinderen een mooie toekomst geven. Wij roepen iedereen in Nederland op hun stem te laten horen!”

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close