Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

FIN: WRR telt niet bestaande vermogensfondsen mee in recent verschenen rapport

13 december 2018

De WRR verkenning Filantropie op de grens van overheid en markt werd op 31 oktober 2018 gepubliceerd door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Op 6 december heeft de FIN schriftelijk op deze verkenning gereageerd.

Logo Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid
Logo Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid © WRR

door Redactie Vf

De brancheorganisatie van de vermogensfondsen heeft een uitgebreide en gedegen reactie gegeven op de recent verschenen WRR-Verkenning ‘Filantropie op de grens van overheid en markt.’ Een van de conclusies is dat het aantal vermogensfonsdsen, door de WRR op 2150 gesteld, naar beneden moet worden bijgesteld. Zo horen de fondsen op naam daar niet bij.

Verder telde de WRR 300 ‘niet geïdentificeerde vermogensfondsen’ mee, die vooral gemeentelijk actief zouden moeten zijn. Maar in april van dit jaar had het Centrum voor Filantropische Studies van de Vrije Universiteit al vastgesteld dat er geen aanwijzingen zijn dat deze fondsen bestaan. Al met al komt FIN tot een schatting van 950 vermogensfondsen.

De volledige reactie van FIN kan hier worden gelezen:

WRR Verkenning "Filantropie op de grens van overheid en markt"
Schriftelijke reactie FIN op WRR Rapport "Filantropie op de grens van overheid en markt"
Bijlage: Het aantal vermogensfondsen in Nederland

Gerelateerde berichten

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close