Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Google steekt 25 miljoen in Artifical Intellingence voor Social Good

11 december 2018

De afgelopen jaren heeft Google zich met kernonderzoek vooral gericht op AI-research. Dat is toegepast bij projecten met sociale impact. Denk aan weersvoorspellingen, overstromingen, het beschermen van de walvis en het voorspellen van hongersnood. Met het nieuwe programma AI for Social Good worden de inspanningen voortgezet om, in samenwerking met externe organisaties, te zoeken naar oplossingen voor een breed scala van problemen.

AI
AI © Peshkova/Shutterstock.com

door Redactie Vf

Google AI Impact Challenge

Google: 'Maar we zijn er nog lang niet, we hebben bij lange na niet alle antwoorden. We kennen nog niet eens alle vragen. We willen dat AI zoveel mogelijk mensen, met zoveel mogelijk achtergronden, kan helpen zoveel mogelijk oplossingen te vinden voor problemen. Het gaat er om dat de mensen zelf, met behulp van AI, tot oplossingen komen. Daarom lanceren wij, als deel van AI for Social Good, ook de Google AI Impact Challenge. Dit is een wereldwijde oproep voor non profits, academici, en sociale ondernemingen om voorstellen in te sturen hoe zij AI denken in te kunnen zetten om aan de oplossing te werken van ’s werelds grootste sociale, humanitaire en milieuproblemen.

Google.org stelt 25 miljoen dollar beschikbaar aan subsidies. In het voorjaar van 2019 zal een internationaal panel van experts in computerwetenschappen en uit de sociale sector Google helpen de beste voorstellen uit te kiezen. Ze gaan de gekozen organisaties helpen de voorstellen uit te voeren. Dat gebeurt met coaching door AI-expers, met consultants van Google Cloud en met extra steun van de non profit DataKind. De organisaties worden onderdeel van het zgn. 'launchpad accelleratorprogram.'

De aanvragers hoeven geen AI-experts te zijn. Er is een gids beschikbaar voor de aanvragers, met informatie over AI en allerlei soorten problemen waarvoor deze mogelijk kan worden toegepast. Ook zullen er workshops over gegeven worden op locaties over de hele wereld.

Ook de afgelopen jaren waren er AI-projecten die door Google en anderen zijn ingezet om maatschappelijke problemen op te lossen.

Natuurbehoud

Om de bedreigde walvissen beter te beschermen moeten je weten waar ze zijn. Door een onderzoek van student Daniel de Leon en Google, is het nu mogelijk om snel walvisgeluiden te identificeren in 100.000 uur in de Grote Oceaan opgenomen audiomateriaal. De hoop is dat daarmee geleerd wordt op grote schaal walvissen te vinden, te identificeren en te beschermen.

Werkgelegenheid

In Zuid-Afrika, helpt de jeugdwerkeloosheidsaccelerator om werkloze jongeren op instapniveau te krijgen. Als deelnemer aan het Data Solutions for Change-programma van Google Cloud zijn gegevensanalyses en machine learning gebruikt om meer dan 50.000 kandidaten met banen te matchen.

Voorspelling van overstromingen

Overstromingen treffen zo’n 250 miljoen mensen, veroorzaken duizenden sterfgevallen en brengen elk jaar miljarden dollars aan schade toe. Bij Google hebben ze met AI en natuurkundemodellen een systeem ontwikkeld voor vroege waarschuwingen voor overstromingen via Google Public Alerts.

Bosbrandpreventie

Twee middelbare scholieren in Californië hebben een apparaat gebouwd dat AI gebruikt om gebieden waar bosbranden voor kunnen komen te herkennen. De bedoeling is dat deze technologie verder wordt ontwikkeld tot een systeem dat de autoriteiten kunnen inzetten voor vroege waarschuwing.

Gezondheid baby's

Ubenwa is een Canadees bedrijf dat een AI-systeem heeft gebouwd voor een app, waarmee het gehuil van een baby wordt geanalyseerd om het risico van dood door zuurstofgebrek rond de geboorte te signaleren., zodat dat voorkomen kan worden.

Aanmelden?

https://ai.google/social-good/impact-challenge

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close