Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Koningin Máxima opent nieuw duurzaam gerenoveerde kantoor van de Goede Doelen Loterijen

Kort & Goed

6 december 2018

Hare Majesteit Koningin Máxima opende vandaag in Amsterdam het nieuwe onderkomen van de Goede Doelen Loterijen.

Hare Majesteit Koningin Máxima opent het nieuwe duurzame kantoor van de Goede Doelen Loterijen door de boom in het atrium symbolisch water te geven. V.l.n.r.: Yolanda Loudon (projectleider interieur), Esther Wubben (projectleider renovatie kantoorpand), Hare Majesteit Koningin Máxima, Boudewijn Poelmann (directievoorzitter Goede Doelen Loterijen). Op de achtergrond dansers van Lucia Marthas Institute for Performing Arts.
Hare Majesteit Koningin Máxima opent het nieuwe duurzame kantoor van de Goede Doelen Loterijen door de boom in het atrium symbolisch water te geven. V.l.n.r.: Yolanda Loudon (projectleider interieur), Esther Wubben (projectleider renovatie kantoorpand), Hare Majesteit Koningin Máxima, Boudewijn Poelmann (directievoorzitter Goede Doelen Loterijen). Op de achtergrond dansers van Lucia Marthas Institute for Performing Arts. © Roy Beusker

door Redactie Vf

Hare Majesteit Koningin Máxima opende vandaag in Amsterdam het nieuwe onderkomen van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij). De opening is het sluitstuk van een twee jaar durende renovatie waarbij een langdurig leegstaand en verwaarloosd pand in Amsterdam is omgetoverd tot het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland. In het verlengde van de missie om bij te dragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld, hebben de Goede Doelen Loterijen het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland tot stand gebracht. Hiermee hopen de Goede Doelen Loterijen anderen te inspireren. 

De renovatie is uitgevoerd volgens de hoogst haalbare standaard van de BREEAM-NL (2014) beoordelingsrichtlijn voor duurzaam verbouwen. Volgens de laatste versie van deze richtlijn scoort het pand van de Goede Doelen Loterijen als hoogste als renovatieproject. Een onafhankelijk BREEAM-assessor heeft dit vastgesteld aan de hand van de meest recente richtlijnen waarmee de organisatie duurzaamheid meetbaar maakt. Het gebouw is ontworpen door Benthem Crouwel Architects, interieurarchitecten D/DOCK en Loudon Living en uitgevoerd door aannemer J.P. Van Eesteren.

Hare Majesteit Koningin Máxima krijgt een rondleiding door het nieuwe duurzame kantoor. Fotocredits: Roy Beusker.

In het pand zijn duurzame innovaties verwerkt van onder andere Postcode Lottery Green Challenge-winnaars, waaronder de elektriciteit opwekkende PowerWindows van PHYSEE. In 2016 wonnen zij de duurzaamheidscompetitie van de Postcode Loterij in aanwezigheid van koningin Máxima. Het pand wordt verwarmd en gekoeld via een warmte- koudeopslagsysteem. Daarnaast is het dak voorzien van 949 zonnepanelen. Deze wekken ong. 300 MWh per jaar aan elektrische energie op. Dit is voldoende om het pand van elektriciteit te voorzien, hiermee is het pand energieneutraal. Via het dak van het gebouw wordt ook regenwater opgevangen en gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten en het irrigeren van de daktuinen. Het regenwatersysteem voorziet 37% van het waterverbruik van het gebouw.

In het decembernummer van Vakblad fondsenwerving komen we met een artikel over dit bijzondere kantoor.

Bron: persbericht Goede Doelen Loterijen

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close