Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Marlayne Sahupala nieuwe ambassadeur Habitat Nederland

4 december 2018

Marlayne Sahupala is benoemd als ambassadeur van Habitat Nederland. Marlayne gaat de komende jaren samen met Habitat bouwen aan een wereld waarin iedereen een veilig dak boven zijn hoofd heeft.

Marlayne Sahupala de nieuwe ambassadeur voor Habitat Nederland
Marlayne Sahupala de nieuwe ambassadeur voor Habitat Nederland

door Redactie Vf

De zangeres en Hart van Nederland-presentatrice werd afgelopen zaterdag op feestelijke wijze geïntroduceerd tijdens het 25-jarig jubileum-event dat Habitat organiseerde in Gooiland, Hilversum. Marlayne ontving een bouwhelm uit handen van Habitat directeur Jennifer Lemke. Die zal de kersverse ambassadeur goed kunnen gebruiken als ze in maart naar Cambodja afreist. Marlayne bezoekt daar het project dat Habitat dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kan realiseren. Maar Marlayne gaat ook zelf aan de slag. Met een team bouwreizigers uit Nederland gaat zij zelf meebouwen aan een huis voor een gezin dat nu nog in een armzalig onderkomen leeft.

“Een thuis is de basis om een toekomst op te bouwen”

Marlayne en Habitat passen perfect bij elkaar - als presentatrice van programma’s als ‘Je Eigen Droomhuis’ en ‘Huizenjacht’ weet Marlayne als geen ander wat een huis betekent. En net als Habitat is Marlayne een echte doener: “Wat me ook heel erg aanspreekt, is het feit dat je zelf kunt meebouwen aan een huis voor – en samen met – het gezin dat nog geen thuis heeft. Je hoeft ook geen bouwvakker te zijn om letterlijk je steentje bij te kunnen dragen. Bijna een kwart van de wereldbevolking heeft geen fatsoenlijk dak boven het hoofd. Ik wil me graag inzetten om die situatie te verbeteren.”

“Ik kan niet wachten om te gaan bouwen”, vertelt de presentatrice. “Ik ben wel vaker gevraagd door goede doelen om iets te doen – en dat doe ik dan ook met liefde – maar ik wilde me nooit echt verbinden aan één doel. En dat wil ik nu duidelijk wel met Habitat. Ik sta te popelen om het ook allemaal mee te maken, mensen te helpen en te zien wat Habitat allemaal doet.”

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close