Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Abdeluheb Choho nieuwe bestuursvoorzitter VluchtelingenWerk Nederland

4 december 2018

Abdeluheb Choho wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van VluchtelingenWerk Nederland. Hij volgt Dorine Manson op die naar de Goeden Doelen Loterijen is gegaan.

Abdeluheb Choho, bestuursvoorzitter van VluchtelingenWerk Nederland.
Abdeluheb Choho, bestuursvoorzitter van VluchtelingenWerk Nederland.

door Redactie Vf

Abdeluheb Choho wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van VluchtelingenWerk Nederland. Hij volgt Dorine Manson op die naar de Goeden Doelen Loterijen is gegaan.

Achtergrond

Abdeluheb Choho (1970) is in de periode medio 2014 – 2018 als wethouder (D66) bij de Gemeente Amsterdam werkzaam geweest. Tijdens deze periode was hij verantwoordelijk voor duurzaamheid, openbare ruimte, dienstverlening, ICT en bestuurlijk stelsel. Ook is hij twee keer gekozen in de Trouw Top 100 duurzame bestuurders. Vóórdat hij de politiek in ging heeft Choho diverse leidinggevende functies in het bedrijfsleven gehad, onder andere bij Accenture.

Midden in de samenleving

‘Na mijn wethouderschap ben ik op zoek gegaan naar een organisatie die maatschappelijk relevant is en midden in de samenleving staat. Dat is VluchtelingenWerk bij uitstek. Ik ben dan ook enorm verheugd dat ik het vertrouwen heb gekregen de rol van bestuursvoorzitter te vervullen. In deze rol kan ik zowel mijn ervaring vanuit het bedrijfsleven als die van wethouder gaan inzetten om op te komen voor de belangen van vluchtelingen. Ik kijk er naar uit om samen met alle medewerkers en vrijwilligers aan de slag te gaan’, zegt Abdeluheb Choho over zijn nieuwe uitdaging bij VluchtelingenWerk Nederland.

Boegbeeld en verbinder

Frank Rövekamp, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘De rol van VluchtelingenWerk is uitdagend en dat geldt zeker ook voor die van bestuursvoorzitter van de vereniging. Met Abdeluheb aan het roer, die met zijn sterke persoonlijkheid en scherp oog voor organisatieverhoudingen zowel boegbeeld als verbinder kan zijn, zien wij de toekomst van VluchtelingenWerk Nederland met vertrouwen tegemoet.’

Abdeluheb Choho begint per 1 februari 2019 in zijn nieuwe functie.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close