Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Bijna 10.000 donateurs voor Alzheimer Nederland

30 oktober 2018

Dankzij het tv-programma Herinneringen voor het Leven heeft Alzheimer Nederland er 9.825 nieuwe donateurs bij gekregen. Het programma werd uitgezonden op 3 oktober en was het startsein van de nieuwe campagne Stop Dementie.

door Redactie Vf

Dankzij het tv-programma Herinneringen voor het Leven heeft Alzheimer Nederland er 9.825 nieuwe donateurs bij gekregen. Dit aantal is een optelsom van periodieke en structureler schenkers. Het programma werd uitgezonden op 3 oktober en was het startsein van de nieuwe campagne Stop Dementie. De campagne duurt tot en met de collecteweek eind november.

Met de nieuwe schenkers zijn de doelen van Alzheimer Nederland voor 2018 weer een stukje dichterbij. Dit jaar wil de organisatie 47.000 nieuwe donateurs werven, een stijging van 17 procent. Daarnaast is het doel om 2 miljoen te investeren in onderzoek naar dementie.‘Het is natuurlijk nog geen eind december maar het ziet er heel positief uit voor onze doelstellingen. Eind 2018 zullen we inderdaad een stijging van het aantal donateurs met minstens 17 procent behalen.Met de schenkingen van het tv-programma kunnen we in 2019 weer nieuwe onderzoeken opzetten naar de verschillende vormen van dementie, daar zijn we ontzettend blij mee’, vertelt Henriëtte Brons, communicatieadviseur bij Alzheimer Nederland.

In het tv-programma herinneringen voor het leven ontving Caroline Tensen vijf mensen met verschillende vormen van dementie en hun gezinnen. Samen kijken de gezinnen naar reportages die eerder bij hun thuis zijn gemaakt. Hierin staat de impact van dementie op hun dagelijks leven centraal. Nederland leeft mee met de ontroerende verhalen van de gasten. ‘Alzheimer is de bekendste vorm van dementie, maar er zijn nog veel andere vormen van dementie met andere kenmerken. Vaak speelt vergeetachtigheid niet de belangrijkste rol en zijn ze dus moeilijker te herkennen. Het is belangrijk ook deze vormen van dementie willen bekendheid te geven’, vertelt Brons.

Naast de ontroerende verhalen van de families was het programma gevuld met optreden van bekende artiesten als Karin Bloemen, Leona Philippo, Elske DeWall, Sjors van der Panne en Carel Kraayenhof. Professoren en artsen gaven tussen de verhalen en de optredens door uitleg over hoe de hersenen werken, wat er gebeurt met de verschillende vormen van alzheimer en hoe belangrijk onderzoek is.

Er keken ruim 750.000 mensen naar Herinneringen voor het Leven.

Bron: Redactie Vf

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close