Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Oranje Fonds start zoektocht naar winnaars Appeltjes van Oranje 2019

3 oktober 2018

Het Oranje Fonds is gestart met de zoektocht naar bijzondere projecten die kans maken op een Appeltje van Oranje 2019. Dit jaar is het thema Vrijwilligers doen mee(r)!

door Redactie Vf

Het Oranje Fonds start vandaag de zoektocht naar bijzondere projecten die kans maken op een Appeltje van Oranje 2019. Dit jaar is het thema Vrijwilligers doen mee(r)! en staan de prijzen in het teken van mensen die op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden. Zij kunnen zich tot en met 11 november aanmelden via oranjefonds.nl/appeltjes. Drie initiatieven krijgen in mei een Appeltje van Oranje uit handen van Koningin Máxima.

In Nederland zijn veel mensen die zich inzetten voor anderen en die op succesvolle wijze veel mensen in beweging krijgen om met hen mee te doen. Het Oranje Fonds is op zoek naar deze drijvende krachten achter sociale projecten, die met hun aanpak, innovatiekracht en gedrevenheid echt iets bijzonders teweeg hebben gebracht met hun vrijwilligers. Die bijvoorbeeld dé manier ontwikkeld hebben waarop vrijwilligers zich blijvend inzetten voor een ander, ook als er best wel wat van ze gevraagd wordt.  Of wiens innovatieve aanpak ervoor zorgt dat vrijwilligers zich automatisch wíllen blijven inzetten. Of die een bijzondere groep vrijwilligers in actie heeft gebracht, terwijl niemand dat ooit van tevoren had gedacht.

Helden

Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Nederland is een land van vrijwilligers. Wij mogen er trots op zijn dat heel veel mensen in ons land bereid zijn naar anderen om te kijken en zich voor hen in te zetten. Wij zijn op zoek naar de mensen die deze vrijwilligers mobiliseren. Die een probleem zien en die een groep bereid krijgen om dat probleem samen op te lossen. Die mensen, dat zijn helden. Zij maken verschil. En dat willen we dit jaar belonen met onze Appeltjes van Oranje.”

De prijzen

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Jaarlijks reikt Koningin Máxima de prijzen uit. In lustrumjaren wordt dit door Koning Willem-Alexander gedaan.

Bron: Oranje Fonds

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close