Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Endometriose Stichting winnaar NRC Charity Awards 2018

29 augustus 2018

Endometriose Stichting heeft dinsdag 28 augustus in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de eerste prijs in ontvangst genomen bij de NRC Charity Awards. De stichting zet zich in voor vrouwen en jonge meiden met menstruatieklachten mogelijk veroorzaakt door endometriose.

Winnaar van de NRC Charity Awards 2018, de advertentie van de Endometriose Stichting.
Winnaar van de NRC Charity Awards 2018, de advertentie van de Endometriose Stichting. © Endometriose Stichting - Creatie Donja van der Stelt & Roxanne Enkelaar

door Redactie Vf

Endometriose Stichting heeft dinsdag 28 augustus in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de eerste prijs in ontvangst genomen bij de NRC Charity Awards. De stichting zet zich in voor vrouwen en jonge meiden met menstruatieklachten mogelijk veroorzaakt door endometriose. “Deze advertentie heeft enorme stopping power,” aldus de vakjury onder voorzitterschap van NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch. “De advertentie trek de aandacht maar schreeuwt niet.”

De jury kende de tweede plaats toe aan drie stichtingen: Stichting Lezen & Schrijven, Plastic Soup Foundation en Voedselbanken Nederland. Vier het Leven en Pax Kinderhulp ontvingen een prijs in de categorie online voor hun banner. Diabetes Fonds is de winnaar van de publieksprijs.

Voor de NRC Charity Awards werkt NRC samen met Willem de Kooning Academie, een internationaal toonaangevende academie voor bachelor- en masteropleidingen in media, art, design, leisure en education. NRC heeft aanstormend talent van de Willem de Kooning Academie gevraagd om een campagne te ontwikkelen voor een goed doel. Ruim 290 goede doelen hebben een motivatie ingestuurd. Op basis van deze motivaties heeft NRC tweeëntwintig goede doelen geselecteerd waarvoor de studenten van Willem de Kooning Academie aan de slag zijn gegaan.


Advertentie Plastic Soup Foundation voor de NRC Charity Awards 2018Advertentie Plastic Soup Foundation voor de NRC Charity Awards 2018

Advertentie Diabetes Fonds voor de NRC Charity Awards 2018Advertentie Diabetes Fonds voor de NRC Charity Awards 2018

Advertentie Stichting Lezen en Schrijven voor de NRC Charity Awards 2018Advertentie Stichting Lezen en Schrijven voor de NRC Charity Awards 2018

Advertentie Voedselbanken Nederland voor de NRC Charity Awards 2018Advertentie Voedselbanken Nederland voor de NRC Charity Awards 2018

Advertentie Pax Kinderhulp voor de NRC Charity Awards 2018Advertentie Pax Kinderhulp voor de NRC Charity Awards 2018

Advertentie Vier het leven voor de NRC Charity Awards 2018Advertentie Vier het leven voor de NRC Charity Awards 2018

De overige kandidaten voor de NRC Charity Awards 2018


Een vakjury bestaande uit Peter Vandermeersch, Pim Gerrits (Creatief Directeur Lemz), Krista Rozema (Art Director KesselsKramer) en Susanne van Nierop (Hoofdredacteur Adformatie) heeft de tweeëntwintig advertenties beoordeeld op vormgeving, het gebruik van beeld en de kracht van de boodschap. Vandermeersch: “De vier winnaars die wij als vakjury hebben geselecteerd, trokken direct visueel de aandacht.” De publieksprijs werd uitgereikt aan het goede doel met voor het publiek de meest indrukwekkende advertentie. In totaal zijn er 19.758 stemmen uitgebracht.

Over de NRC Charity Awards
De NRC Charity Awards zijn in het leven geroepen op initiatief van NRC en bedoeld om ‘charitatief Nederland’ te ondersteunen bij het bereiken van hun doelgroep. Zowel de vakjury- als de publieksprijzen in de categorie bestaan uit een dubbele advertentiepagina in zowel NRC Handelsblad als nrc.next ter waarde van €50.300,- bruto mediawaarde (exclusief 21% BTW). De nummer één ontvang tevens een online campagne. De vakjuryprijs in categorie online bestaat uit een online campagne ter waarde van €15.000,-.

Bron: NRC Charity Awards

Advertentie

Close