Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Björn Stenvers naar Eye Care Foundation

4 juli 2018

Björn Stenvers, momenteel executive director van het ‘Fonds de Dotation’ van ICOM, verruilt zijn internationale positie bij de International Council of Museums in Parijs en wordt executive director bij de Eye Care Foundation.

Björn Stenvers
Björn Stenvers © Michiel van Nieuwkerk

door Redactie Vf

Björn Stenvers, momenteel executive director van het ‘Fonds de Dotation’ van ICOM, verruilt zijn internationale positie bij de International Council of Museums in Parijs en wordt executive director bij de Eye Care Foundation.

Eye Care Foundation (ECF) is een zelfstandige NGO en helpt onnodige blindheid en slechtziendheid in ontwikkelingslanden voorkomen en genezen. ECF heeft oogzorgprojecten in de regio Himalaya (Nepal), Zuidoost Azië (Vietnam, Cambodja, Laos) en in Afrika in Tanzania, Zambia en Rwanda.

Björn Stenvers volgt bij Eye Care Foundation Ruud Wiedijk op, die begin dit jaar aangaf Eye Care Foundation te verlaten.     

Sinds 2012 is Stenvers al actief binnen de gelederen van ICOM. De laatste anderhalf jaar zette hij zich in vanuit het hoofdkantoor van ICOM (ter UNESCO kantore) te Parijs. Hij zal zijn nieuwe functie bij ECF combineren met zijn ICOM/ Museum activiteiten. Met het netwerk van Stenvers zal ECF zich ook gaan richten op educatie.

Vorig jaar publiceerde hij nog samen met Roos Wattel over hun onderzoek naar het doof- en slechthorende publiek in musea. Daar zal, in het kader van inclusiviteit, zeker een onderzoekspublicatie bijkomen naar het blind- en slechtziendenpubliek. Stenvers geeft les aan Università Roma Tre en RANEPA in het Presidentiele programma voor ministers.


Over Stenvers

Van 2013 tot 2017 vervulde Stenvers (46) de rol van directeur van de stichting Samenwerkende Amsterdamse Musea (SAM) die hij zelf oprichtte. Van 2008 tot 2012 werkte Stenvers als hoofd marketing bij de Amsterdamse erfgoed musea (het Amsterdam Museum, Museum Willet-Holthuysen, Bijbels Museum en Museum Ons’ Lieve Heer op Solder).

Stenvers studeerde Marketing, Kunstgeschiedenis en Communicatie. Daarvoor zette hij van 2003 tot 2007 de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) op de kaart. In de periode 2010-2011 volgde hij het Cultural Leadership International programma van de British Council met werkstages onder andere op het hoofdkantoor van de National Trust.

In 2012 en 2013 was hij coördinator van het Unesco werelderfgoedgebied van de Grachtengordel in samenwerking met Amsterdam Marketing.

Stenvers vervult vele internationale bestuursposten bij diverse musea (e.g. Norilsk Museums, Komi Museums, Sarian Museum en het Russian Art Museum, Aremenia) en is daarnaast trustee bij de musea in Altai en het Brest Fortress in Belarus.

Daarnaast is hij oprichter van Museum Academies voor museummedewerkers in Amsterdam, Rostov, Aruba en Altai en de Moscow Zoo Academy.

Sinds 2016 is Stenvers bestuurslid van de sectie Marketing & PR van ICOM.

Bron: Eye Care Foundaiton

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close