Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Dorine Manson benoemd tot managing director Goede Doelen Loterijen

19 juni 2018

Dorine Manson is benoemd tot managing director van de Goede Doelen Loterijen. Zij verlaat VluchtelingenWerk Nederland, waar zij de afgelopen 8 jaar directeur en later bestuursvoorzitter was.

Dorine Manson, directeur Goede Doelen Loterijen
Dorine Manson, directeur Goede Doelen Loterijen © Klaas Fopma

door Redactie Vf

Dorine Manson is benoemd tot managing director van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij, Vrienden Loterij). Zij verlaat VluchtelingenWerk Nederland, waar zij de afgelopen 8 jaar directeur en later bestuursvoorzitter was. De functie van managing director bij de loterijen kwam vrij, nadat Marieke van Schaik onlangs aankondigde aan de slag te gaan als de nieuwe directeur van het Nederlandse Rode Kruis.

Boudewijn Poelmann, directievoorzitter Goede Doelen Loterijen: 

“Wij zijn erg blij dat Dorine ervoor heeft gekozen de Goede Doelen Loterijen te komen versterken. Dorine heeft een ruime ervaring in het publiek-private veld; de afgelopen jaren als bestuursvoorzitter van VluchtelingenWerk Nederland, één van de goede doelen die de Postcode Loterij steunt. Daarvoor was zij onder andere directeur Economische Zaken bij de Gemeente Amsterdam en adviseur bij PwC. De kansspelmarkt kent een politieke dynamiek die Dorine bekend is. Ook kent zij vanuit VluchtelingenWerk Nederland de waarde van de jaarlijkse schenkingen van de Loterij voor het goede doel. Een bijzondere en waardevolle combinatie, die eraan zal bijdragen dat de opbrengsten uit onze loterijen voor de samenleving behouden blijven en - nog mooier - groeien."

Dorine Manson:

“Vanuit de goededoelensector weet ik hoe uniek het is dat wij in Nederland de Goede Doelen Loterijen hebben. Wij zijn dankbaar en ieder jaar weer onder de indruk van het geld dat de deelnemers aan deze loterijen bijeen brengen. Ik kijk ontzettend uit naar de samenwerking met de vele goede doelen en culturele instellingen die de Loterijen steunen en wil graag het maatschappelijke belang van loterij-opbrengsten verder onder de aandacht brengen.”

Dorine Manson (1966) komt uit Beetsterzwaag (Friesland). Na haar studie geschiedenis in Groningen werkte ze van 1993 tot 2002 bij PwC als consultant en manager subsidieadviseurs. Sinds 2002 was Manson bij de gemeente Amsterdam hoofd Economische Ontwikkeling en later directeur Economische Zaken. In september 2010 startte ze als directeur en later bestuursvoorzitter van VluchtelingenWerk Nederland, een organisatie met enkele honderden betaalde medewerkers en ruim 13.000 vrijwilligers. Dorine Manson woont in Amsterdam. Ze is getrouwd en moeder van twee zonen.

Bron: Goede Doelen Loterijen

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close