Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Gerjoke Wilmink nieuwe directeur-bestuurder Alzheimer Nederland

4 juni 2018

Per 1 september treedt Gerjoke Wilmink aan als directeur-bestuurder bij Alzheimer Nederland. Zij volgt hiermee Gea Broekema-Prochazka op die begin dit jaar om gezondheidsredenen afscheid nam van de organisatie.

Gerjoke Wilmink - Per 1 september directeur-bestuurder bij Alzheimer Nederland
Gerjoke Wilmink - Per 1 september directeur-bestuurder bij Alzheimer Nederland © CheeseWorks

door Redactie Vf

Per 1 september treedt Gerjoke Wilmink aan als directeur-bestuurder bij Alzheimer Nederland. Zij volgt hiermee Gea Broekema-Prochazka op die begin dit jaar om gezondheidsredenen afscheid nam van de organisatie. Wilmink is momenteel werkzaam als directeur-bestuurder bij het Nationaal instituut voor budgetvoorlichting (Nibud).

Liesbeth Spies, voorzitter Raad van Toezicht Alzheimer Nederland:

"In goede samenwerking met het MT en de OR zijn we tot de conclusie gekomen dat we met Gerjoke een ervaren directeur-bestuurder én een fijne collega in huis hebben gehaald. Zij heeft haar kwaliteiten als directeur-bestuurder voor het Nibud reeds bewezen en neemt naast bestuurlijke kennis en financiële achtergrond een sterke motivatie mee om Alzheimer Nederland nog zichtbaarder te maken als autoriteit op het domein van dementie. De RvT ziet vol vertrouwen uit naar de toekomst van Alzheimer Nederland als patiëntenorganisatie en gezondheidsfonds."

Gerjoke Wilmink volgt oud directeur-bestuurder Gea Broekema-Prochazka op, die in januari 2018 besloot haar functie definitief neer te leggen om zich op haar gezondheid te richten. Broekema werd in oktober 2016 getroffen door een herseninfarct en werd in de tussenliggende tijd vervangen door Marco Blom. Blom keert met de komst van Gerjoke Wilmink terug naar zijn functie als adjunct-directeur, en zal onder andere leiding geven aan het team Wetenschappelijk Onderzoek.

Blom:

“Wij zien uit naar de komst van Gerjoke Wilmink bij Alzheimer Nederland. We staan met elkaar voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: het vinden van oplossingen voor een toekomst zonder dementie én een betere zorg voor alle mensen die nu met dementie te maken hebben. Met Gerjoke zijn we weer op volle sterkte en gaan samen met medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners onze ambities invullen”.

Wilminks collega’s bij het Nibud laten weten dat het instituut onder haar bezielende leiding is uitgegroeid tot het meest bekende onafhankelijke kennis- en adviescentrum over de huishoudfinanciën in Nederland. Carel van Vredenburch van het Nibud neemt haar taken voorlopig over als interim-bestuurder.

In Vakblad fondsenwerving, jaargang 20, nummer 1 (verschenen op 4 mei) is een uitgebreid afscheidsinterview met Gea Broekema gepubliceerd. Lees het hier digitaal (inloggen vereist).

Bron: Alzheimer Nederland

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close