Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Siep Wijsenbeek nieuwe directeur FIN

13 februari 2018

Siep Wijsenbeek is per 1 januari 2018 benoemd tot directeur van de FIN. Hij volgt daarmee Marina de Kanter op die de afgelopen maanden de directeursfunctie ad interim vervulde.

Siep Wijsenbeek
Siep Wijsenbeek © FIN

door Redactie Vf

Siep Wijsenbeek is per 1 januari 2018 benoemd tot directeur van de FIN. Hij volgt daarmee Marina de Kanter op die de afgelopen maanden de directeursfunctie ad interim vervulde. Samen met het FIN-team gaat Wijsenbeek het bestuur ondersteunen bij het versterken van de maatschappelijke goodwill van vermogensfondsen.

Na de postdoc Philanthropic Studies aan de VU ging hij aan de slag als directeur van het Leids Universiteits Fonds. Wijsenbeek:

"Dit fonds is lid van de FIN en ik heb ervaren hoe nuttig het is om bij vragen, over bijvoorbeeld regelgeving of governance, gebruik te kunnen maken van het netwerk van FIN-leden. De afgelopen twee jaar was ik lid van de fiscale en juridische commissie van de FIN en heb ik de vereniging beter leren kennen. De commissies van de FIN zijn opgezet volgens het principe ‘door de leden, voor de leden'. Deze bundeling van kennis en expertise van de leden heb ik ervaren als de grote kracht van de vereniging."

"De wereld zou er heel anders uit zien zonder de maatschappelijke bijdragen van charitatieve vermogensfondsen. Het is opmerkelijk dat maar weinig mensen beseffen hoe groot de impact is van deze particuliere instellingen. Ik leerde zelf deze wereld kennen toen ik als bankier het vermogen beheerde van een aantal vermogensfondsen en zag hoe goed het rendement wordt besteed."

Bron: FIN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close