Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Internationale prijs voor werk War Child

2 oktober 2017

War Child heeft de prestigieuze Klaus J. Jacobs Best Practice Prize 2017 gewonnen. Dat heeft de Jacobs Foundation vandaag bekend gemaakt.

Syrische kinderen in Libanon
Syrische kinderen in Libanon © War Child

door Redactie Vf

War Child heeft de prestigieuze Klaus J. Jacobs Best Practice Prize 2017 gewonnen. Dat heeft de Jacobs Foundation vandaag bekend gemaakt. De stichting prijst War Child voor haar wereldwijde inspanningen om het leven van honderdduizenden oorlogskinderen te verbeteren. Volgens de Zwitserse organisatie dragen de aangeboden interventies bij aan een beter psychosociaal welzijn van de kinderen. Ook bevorderen War Child’s interventies hun emotionele veerkracht, aldus de Jacobs Foundation.

Mark Jordans (hoofd Research & Development War Child):

“War Child is ontzettend trots op deze internationale erkenning. Ons dagelijkse werk met kinderen combineren wij met academisch onderzoek. Op die manier hebben wij uiteindelijk zoveel mogelijk impact. Onze kracht zit in het feit dat wij zelf programma’s ontwikkelen én uitvoeren.”

Mark Jordans, hoofd Research & Development War Child

Met de prijs ontvangt War Child maar liefst 200.000 euro, die de organisatie gaat inzetten voor de verdere ontwikkeling en onderzoek van haar methodes. De organisatie biedt al meer dan twintig jaar psychosociale hulp aan oorlogskinderen.

De toekenning van de Jacobs Best Practice Prijs is onder andere gebaseerd op War Child’s meest geïmplementeerde programma ‘I DEAL’. Daarin leren kinderen aan de hand van creatieve methodes om hun emoties beter te uiten, moeilijke situaties aan te gaan en hoe daarmee om te gaan. Ook het (opnieuw) aangaan van relaties met leeftijdsgenootjes, familieleden en andere volwassenen is daar een belangrijk onderdeel van. War Child combineert ‘I Deal’ met andere methodes die het welzijn en de bescherming van kinderen bevorderen. Waar nodig past zij deze aan de context van het betreffende conflictgebied aan.

De Jacobs Foundation werd in 1989 opgericht door de Zwitserse ondernemer Klaus J. Jacobs en promoot sindsdien wereldwijd onderzoeksprojecten, interventieprogramma’s en academische instituten gericht op kind- en jeugdontwikkeling. De prijs wordt sinds 2009 ieder jaar uitgereikt. Op 1 december neemt War Child de prijs in Zürich in ontvangst.

Bron: War Child

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close