Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Cordaid in actie met noodhulp voor Sint-Maarten en Caribisch gebied

8 september 2017

Cordaid is in actie gekomen voor de slachtoffers van orkaan Irma. In eerste instantie stelt de hulporganisatie 200.000 euro beschikbaar voor noodhulp aan de getroffen gebieden.

door Redactie Vf

Cordaid is in actie gekomen voor de slachtoffers van orkaan Irma. In eerste instantie stelt de hulporganisatie 200.000 euro beschikbaar voor noodhulp aan de getroffen gebieden.

De inwoners van Sint-Maarten en omliggende eilanden lijden onder de gevolgen van de verwoestingen. Nu een groot deel van de bebouwing op het eiland is weggevaagd en er mogelijk nieuwe orkanen op komst zijn, roept Cordaid de Nederlandse bevolking op om de hulpactie in het Caribisch gebied te steunen. Cordaid heeft hiervoor gironummer 667 opengesteld.

Op dit moment zijn de noodhulpcoördinatoren van Cordaid de situatie in kaart aan het brengen om de hulp zo snel mogelijk ter plaatste te laten komen. Lokale partnerorganisatie Caritas Antillen kan meteen in actie komen om de hulp ook te leveren waar dat het hardst nodig is.

"Via ons netwerk reageren we zo snel mogelijk op deze grote ramp", zegt Annelies Claessens, manager van de noodhulpafdeling van Cordaid. "Sint-Maarten is onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Wij zijn direct getroffen door deze ramp. We moeten dus nú helpen met onderdak, voedsel en water."

Deze week is Shyvonne Henry begonnen als stagiaire bij Cordaid, op de dag dat Irma over haar eiland heen raasde. Zij komt uit het Nederlandse gedeelte van Sint-Maarten en probeert al twee dagen contact te krijgen met familie en vrienden. "Dit is vreselijk", zegt Shyvonne.

"Ik kijk de hele dag op mijn telefoon en op social media in de hoop iets te horen, maar er is geen enkel vorm van communicatie mogelijk. Ik weet dat de verwoesting enorm is, maar niet hoe mijn familie eraan toe is. Daar komt nog bij dat er twee nieuwe orkanen aankomen."

De komende dagen zal Cordaid een team naar het getroffen gebied sturen voor noodhulp- en communicatie-activiteiten.

Bron: Cordaid

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close