Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Almere maakt ruimte voor Het Huis van Het Vergeten Kind

6 september 2017

Johnny de Mol, ambassadeur van Het Vergeten Kind, maakte donderdag 31 augustus bekend dat Almere ruimte maakt voor Het Huis van Het Vergeten Kind.

Almere heet Het Vergeten Kind welkom
Almere heet Het Vergeten Kind welkom © Bastiaan Musscher

door Redactie Vf

Johnny de Mol, ambassadeur van Het Vergeten Kind, maakte donderdag 31 augustus samen met locoburgemeester René Peeters van Almere bekend dat Almere ruimte maakt voor Het Huis van Het Vergeten Kind. Samen rolden zij een enorme loper uit voor het stadhuis van Almere, waarmee zij symbolisch Het Vergeten Kind welkom heetten. De loper bleek een enorme kleurplaat te zijn, die Almeerse kinderen, kinderen uit opvanglocaties, jongerenvertegenwoordigers van Het Vergeten Kind en bekende Nederlanders samen inkleurden.

Tijdens het persmoment bij het stadhuis vestigden ambassadeurs Johnny de Mol, Irene Moors, Saar Koningsberger, Dennis van der Geest, Wolter Kroes en Lucille Werner de aandacht op de VriendenLoterij Prijzenmarathon. Een nationale actie om geld in te zamelen voor de daadwerkelijke bouw het huis. Naar alle waarschijnlijkheid kan de bouw in 2018 beginnen. Waar het huis precies komt te staan is nog niet bekend. Het Huis in Almere moet één grote, liefdevolle plek worden waar tienduizenden kwetsbare kinderen de komende jaren activiteiten beleven, zodat ze hun zorgen even opzij kunnen zetten. De actie loopt tot en met 30 september.


Uitrollen van de loper

Johnny de Mol:

“Kinderen zijn het meest kwetsbaar, maar tegelijkertijd ook het leukste om mee te zijn, mee te spelen en om van te leren. Over vijftien jaar hebben deze kinderen het voor het zeggen en wat wij ze nu meegeven aan positieve ervaringen maakt hen in de toekomst alleen maar sterker. Juist daarom is het zo belangrijk dat dit Huis waar zij de aandacht krijgen die ze verdienen er komt.”

René Peeters, locoburgemeester gemeente Almere:

“Almere verwelkomt graag kinderen die extra steun kunnen gebruiken. Hier hebben wij de ruimte en het groen om deze kinderen weer in hun kracht te laten komen. Het Huis van Het Vergeten Kind past bij de gastvrijheid van onze jonge stad. Je gunt je kinderen Almere.”

Opbrengsten actie voor Huis van Het Vergeten Kind

Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld. Dit is in iedere schoolklas gemiddeld één. Voor 55.000 kinderen gaat het zelfs zo mis, dat ze noodgedwongen niet meer thuis kunnen wonen.

Daarom hebben de VriendenLoterij en Het Vergeten Kind samen één doel: deze kinderen hulp, liefde en aandacht geven, zodat ook zij ervaren dat ze ertoe doen en dat het wél anders kan. Tijdens de VriendenLoterij PrijzenMarathon gaat de helft van de lotprijs van de deelnemers direct naar de bouw van één grote, liefdevolle plek voor tienduizenden kwetsbare kinderen in Nederland: Het Huis van Het Vergeten Kind in Almere. Alle kinderen met een instabiele of onveilige thuissituatie kunnen hier hun zorgen en ellende opzijzetten. Door het geven van aandacht en positieve ervaringen wordt hun kans op ernstige gedragsproblemen en schooluitval bovendien een stuk kleiner.

De enorme kleurplaat-loper die kinderen samen met bekende ambassadeurs hebben ingekleurd, komt te hangen in Het Huis van Het Vergeten Kind.

Fotocredits: Bastiaan Musscher

Meer over de nationale actie is te vinden op www.vriendenloterij.nl/aandacht.

Bron: VriendenLoterij

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close