Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Amsterdams Universiteitsfonds ontvangt CBF-Erkenning Goed Doel

24 juli 2017

De steunstichting van de Universiteit van Amsterdam is het eerste universiteitsfonds in Nederland dat de erkenning heeft gekregen.

Logo Amsterdams Universiteitsfonds
Logo Amsterdams Universiteitsfonds © Amsterdams Universiteitsfonds

door Redactie Vf

Het Amsterdams Universiteitsfonds mag zich Erkend Goed Doel noemen. De steunstichting van de Universiteit van Amsterdam is het eerste universiteitsfonds in Nederland dat de erkenning van het Centraal Bureau Fondsenwerving heeft gekregen.

Eerste universiteitsfonds

Het Amsterdams Universiteitsfonds is het eerste universiteitsfonds in Nederland dat een aanvraag indiende en de erkenning nu heeft verkregen. ‘Dat is een mijlpaal’, aldus Albert Goutbeek, adjunct-directeur Alumnirelaties en Universiteitsfonds aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).

‘Het is het landelijke ok-stempel voor goede doelen in Nederland. Met de erkenning verstevigen we het vertrouwen dat donateurs in ons hebben en laten we zien werk te maken van transparantie en accountability. En even zo belangrijk: we leggen onszelf kwaliteitscriteria op die helpen om te professionaliseren.’

CBF-directeur Roline de Wilde (rechts) overhandigt het certificaat van erkenning aan adjunct-directeur Alumnirelaties en Universiteitsfonds Albert Goutbeek.

Bij de toetsing van goede doelen houdt CBF rekening met de omvang van de organisatie. Op grond van de inkomsten uit fondsenwerving is het Amsterdams Universiteitsfonds ingedeeld in de hoogste categorie, van organisaties met baten die op jaarbasis ten minste twee miljoen euro bedragen.

Roline de Wilde, directeur van het CBF, zegt:

‘We zijn een veelkleurige en veelvormige sector. De brede toegankelijkheid van de erkenningsregeling doet hier recht aan, terwijl het tegelijk eenduidigheid creëert richting het publiek. Hoe meer organisaties zich laten erkennen, hoe groter onze overtuigingskracht. Prachtig dat het Amsterdams Universiteitsfonds het voortouw heeft genomen.’

Alumni en vrienden van de UvA

Het Amsterdams Universiteitsfonds maakt bijzondere voorzieningen voor de wetenschapsbeoefening en studenten mogelijk waarin de overheidsfinanciering niet voorziet. De donateurs van het fonds, alumni en vrienden van de UvA, leveren zo een bijdrage aan de verdieping en verbreding van onderzoek en het behoud en de ontsluiting van academisch-cultureel erfgoed. Dankzij hen worden bovendien subsidies verstrekt voor onderwijs, studentenactiviteiten en reis- en studiebeurzen. Het universiteitsfonds keerde in 2016 ruim twee miljoen euro uit aan toekenningen. De inkomsten uit fondsenwerving bedroegen ruim 4,7 miljoen euro en het besteedbaar vermogen had eind 2016 een omvang van ruim 18 miljoen euro.

Bron: Amsterdams Universiteitsfonds

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close