Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

iDEAL QR-code op je collectebus

4 juli 2017

De rekening in een restaurant betalen, of doneren bij de collectant met je app? Klanten van Knab kunnen dat vanaf nu doen in Nederland.

QR-code scannen en gelijk betalen met de knab bankieren-app
QR-code scannen en gelijk betalen met de knab bankieren-app

door Redactie Vf

De rekening in een restaurant betalen, of doneren bij de collectant met je app? Klanten van Knab kunnen dat vanaf vandaag als eerste in Nederland. Knab heeft daarmee de primeur van het toepassen van de iDEAL QR-code binnen de eigen mobiele app van een bank. Deze nieuwe manier van betalen kent meer toepassingen zoals het doneren aan een goed doel via de iDEAL QR-code op een collectebus.

De klant opent de Knab app, klikt op de functie betalen met iDEAL QR, scant de QR-code op en betaalt in zijn app. iDEAL QR wordt in Knab Lab gelanceerd om zo de nieuwe dienst optimaal te kunnen testen en feedback te verzamelen. Het is wel direct door iedereen te gebruiken.

Marcel Kalse van Knab:

“Door het toevoegen aan onze eigen app zullen betalingen via de iDEAL QR-code vlot en makkelijk verlopen. Het is mooi dat we dit als eerste bank hebben. Ik verwacht dat andere banken dit ook zullen gaan doen. Dat is ook goed voor het vertrouwen van consumenten in iDEAL QR.”

Hoge waardering in pilot

De iDEAL QR-code is door Currence/iDEAL ontwikkeld en is vorig jaar in een pilot getest. Directeur Piet Mallekoote van Currence/iDEAL: “Organisaties die deelnamen aan de pilot waarderen iDEAL QR met een 8. Ze vonden de implementatie snel en gemakkelijk. Verder bieden iDEAL QR-codes een zeer brede acceptatie onder consumenten; je kunt ze met vrijwel iedere smartphone scannen. Nu Knab dit als eerst bank aan zijn mobiele app heeft toegevoegd, zullen andere banken snel volgen.”

Ook voor goede doelen kan de iDEAL QR-code op de collectebus een fijne toevoeging zijn voor collectant en gevers. Je hoeft geen contant geld bij de hand te hebben om toch direct ieder gewenst bedrag te kunnen overmaken.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close