Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

War Child wint Gouden Leeuw in Cannes

26 juni 2017

Op het internationale Cannes Lions 2017 Festival hebben War Child en RNDBT Content dit weekend een Gouden Leeuw gewonnen voor hun film Batman

Een still uit de Batman-film van WarChild
Een still uit de Batman-film van WarChild

door Redactie Vf

Op het internationale Cannes Lions 2017 Festival hebben War Child en RNDBT Content dit weekend een Gouden Leeuw gewonnen voor hun film Batman. Het is de eerste keer dat War Child een dergelijke internationale prestigieuze creatieve prijs wint.

In de aangrijpende video laat War Child op originele manier zien hoe cruciaal de band tussen kinderen en hun ouders is. Door de dagelijkse stress in oorlog komt deze onder druk te staan. Kinderen beschikken gelukkig over veel veerkracht en fantasie. In de film wordt het gevluchte Syrisch jongetje Kadar (8) beste vrienden met zijn grote held Batman. De kijker ziet het duo samen spelen, plezier maken en even alles vergeten. Aan het einde verandert Batman in de vader van het jongetje, die met zijn gezin op de vlucht is voor oorlog. De video is inmiddels al miljoenen keren bekeken.

Veronique Hoogendoorn (directeur Marketing, Communicatie en Fondsenwerving War Child):

“Met deze indrukwekkende video willen we laten zien dat fantasie vaak de enige manier voor oorlogskinderen is om aan de realiteit te ontsnappen. Het werk van War Child is heel hard nodig om deze kinderen te helpen en hun ervaringen te laten verwerken. 250 miljoen kinderen groeien op in een oorlogssituatie. Wij helpen honderdduizenden kinderen met psychosociale steun, bescherming en onderwijs.”

De Gouden Leeuw voor Batman werd uitgereikt in de categorie Film Craft. De muziek onder de video is van de Britse band Queen (‘You’re my best friend’). De Batman-film was voor Nederland de derde Gouden Leeuw op het internationaal gerenommeerde reclamefestival, dat voluit Cannes Lions International Festival of Creativity heet. War Child maakte deze Batman-film vorig jaar voor succesvolle tv-show ‘Jij&Ik’ die te zien was bij de EO op NPO1. De film is tegen zeer lage kosten geproduceerd, iets waar War Child de betrokken partijen zeer dankbaar voor is. De creatie was in handen van Marcel Frensch en Rogier Mahieu. Jeroen Mol regisseerde Batman.
 

Bron: War Child

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close