Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Recordopbrengst van 1 miljoen voor de Ronald McDonald Huizen

26 juni 2017

Deelnemers aan de sponsortochten HomeRide en HomeRun hebben dit weekend een recordopbrengst van ruim 1 miljoen euro bij elkaar gefietst en gerend. Ze legden respectievelijk 500 kilometer en 200 kilometer in 24 uur af en maakten zo ruim 16.753 overnachtingen mogelijk voor ouders dicht bij hun zieke kind.

De HomeRun, een 24 uur durende sponsorloop voor het Ronald McDonald Kinderfonds, die dit weekend zijn primeur beleefde in Utrecht
De HomeRun, een 24 uur durende sponsorloop voor het Ronald McDonald Kinderfonds, die dit weekend zijn primeur beleefde in Utrecht © Ronald Hoogendoorn

door Redactie Vf

Deelnemers aan de sponsortochten HomeRide en HomeRun hebben dit weekend een recordopbrengst van ruim 1 miljoen euro bij elkaar gefietst en gerend. Ze legden respectievelijk 500 kilometer en 200 kilometer in 24 uur af en maakten zo ruim 16.753 overnachtingen mogelijk voor ouders dicht bij hun zieke kind. 

Ruim duizend amateurwielrenners en hardlopers gingen 24 uur lang tot het uiterste voor het goede doel: het Ronald McDonald Kinderfonds.

“Een geweldig bedrag, dit overstijgt onze verwachtingen”, zegt Renate Westerlaken, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. “Fantastisch dat zoveel mensen de Ronald McDonald Huizen een warm hart toedragen. Ik wil iedereen enorm bedanken. Jullie brengen ouders dichtbij hun zieke kind en maken vele nachtzoenen mogelijk.”

Kou, tegenwind en verzuurde spieren 

Zowel de HomeRiders als de HomeRunners kregen dit weekend meerdere buien op hun hoofd, kampten met kou en tegenwind en verzuurde spieren in de nacht. Maar zij hielden de moed erin en gingen gestaag en vastberaden door. “Je weet waar je het voor doet”, zegt een deelnemer terwijl hij de modderspetters van zijn gezicht veegt. “Dit is zo’n mooi doel. Die ouders met die zieke kinderen, die hebben het pas zwaar.” Door de opbrengst van 1.005.220 euro zijn 16.753 overnachtingen mogelijk voor ouders op loopafstand van hun zieke kind.

Leontien van Moorsel onder de indruk 

Olympisch kampioen Leontien van Moorsel, die een aantal etappes meefietste om de wielrenners naar de finish op het Domplein te ‘duwen’, vond het een indrukwekkende tocht.

“Ieder team heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen motivatie om mee te doen. Dat is heel bijzonder om mee te maken.”

Zo sprak ze onder andere met Soerish Badal, die met Team Love2Ride4Sophie fietste voor zijn 1-jarige dochtertje Sophie, die als baby heel ziek bleek, een levertransplantatie onderging en vanwege complicaties nog steeds behandeld wordt.

Al een half jaar in Ronald McDonald Huis 

Alle HomeRunners en HomeRiders werden zaterdag om 12 uur op het Domplein in Utrecht weggeschoten door ambassadeur van het Kinderfonds Yvon Jaspers, directeur Renate Westerlaken en burgemeester Jan van Zanen. De HomeRunners, die dit jaar een primeur beleefden, renden een groot hart van 200 kilometer rond Utrecht, de HomeRiders fietsten langs de Ronald McDonald Huizen in Zwolle, Arnhem, Tilburg, Nijmegen, Rotterdam, Leiden, Den Haag, Amsterdam en een speciaal voor hen ingericht McCheerpoint van hoofdsponsor McDonald’s, om zondag weer op hetzelfde Domplein te finishen. De route van beide sponsortochten heeft de vorm van een hart want: Home is where the heart is.

Bron: Ronald McDonald Kinderfonds

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close