Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Recordopbrengst Nacht van de Vluchteling

19 juni 2017

Deelenemers van De Nacht van de Vluchteling wisten gisternacht een recordbedrag van ruim 1,5 miljoen euro op te halen."Vanavond zeggen jullie tegen alle vluchtelingen: 'we zijn jullie niet vergeten'," sprak minister Lilianne Ploumen tijdens het startschot in Amsterdam.

Johnny de Mol en Lilanne Ploumen geven het startsein in Amsterdam
Johnny de Mol en Lilanne Ploumen geven het startsein in Amsterdam

door Redactie Vf

Deelenemers van De Nacht van de Vluchteling wisten gisternacht een recordbedrag van ruim 1,5 miljoen euro op te halen. Vanuit drie steden vertrokken om middernacht tegelijk zo´n 5.000 deelnemers voor de 40km lange sponsorloop. "Vanavond zeggen jullie tegen alle vluchtelingen: 'we zijn jullie niet vergeten'," sprak minister Lilianne Ploumen tijdens het startschot in Amsterdam.

Het startschot viel voor het eerst op drie locaties tegelijk. Naast de inmiddels traditionele routes van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem, is voor het eerst ook een grote groep lopers onderweg vanuit Amsterdam. De meeste lopers arriveerden rond 8 uur in de ochtend bij de eindstreep.

Ook droegen bekende Nederlanders hun steentje bij. Bij de Westergasfabriek gaven minister Lilianne Ploumen en programmamaker Johnny de Mol om middernacht het startschot. Acteur Waldemar Torenstra loopt in Amsterdam de 40-kilometerroute. In Rotterdam zwaaide burgemeester Ahmed Aboutaleb samen met actrice en zangeres Hadewych Minis de deelnemers uit. In Nijmegen gaf Jan Douwe Kroeske samen met Tineke Ceelen het startschot.

"Lopers en hun sponsors tonen op een positieve manier hun betrokkenheid bij het lot van vluchtelingen”, vertlede Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling bij de start in Nijmegen. "Ik ben enorm trots op onze deelnemers, vrijwilligers en sponsors die in beweging zijn gekomen om hulp bij elkaar te lopen voor mensen die vaak niets meer hebben."

Naast de drie tochten van 40 kilometer werd gisteravond in Amsterdam ook een avondloop van 10 km en 20km georganiseerd. De 20km werd voltooid door presentator Art Rooijakkers. "Amsterdam is een prachtige route. Het is een stad, dus er gebeurt van alles om je heen," zei Rooijakkers na afloop. Ook stak hij de 40km-lopers een hart onder de riem. "Mensen offeren hun nacht op om aandacht te vragen voor vluchtelingen, een prachtig initiatief."

Met de Nacht van de Vluchteling wordt stil gestaan bij de 65,3 miljoen mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn er dat nog nooit zoveel geweest.

Bron: Nacht van de Vluchteling

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close