Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

PSI Vransen Direct Mail

Rudolph van Veen nieuwe ambassadeur Nierstichting

13 juni 2017

De Nierstichting heeft sinds vandaag nieuwe ambassadeur: meesterkok Rudolph van Veen. Rudolph van Veen wil minder zout koken bereikbaar maken voor iedereen en samen met de Nierstichting mensen laten ervaren hoe smakelijk het kan zijn om minder zout te eten. 

Rudolph van Veen, de nieuwe ambassadeur van de Nierstichting
Rudolph van Veen, de nieuwe ambassadeur van de Nierstichting © Nierstichting

door Redactie Vf

De Nierstichting heeft sinds vandaag nieuwe ambassadeur: meesterkok Rudolph van Veen. Rudolph van Veen wil minder zout koken bereikbaar maken voor iedereen en samen met de Nierstichting mensen laten ervaren hoe smakelijk het kan zijn om minder zout te eten. 

“Als meesterkok ben ik ambitieus en altijd op zoek naar innovatie. Net als de Nierstichting”, aldus Rudolph van Veen. “Mensen motiveren en samen iets nieuws creëren, daar word ik heel gelukkig van. Als ambassadeur van de Nierstichting wil ik iedereen uitdagen met mij mee te experimenteren en zichzelf te overstijgen. En mensen laten ervaren hoe smakelijk het kan zijn om met minder zout te koken.”

De ongezouten waarheid
De hoeveelheid zout die Nederlanders dagelijks binnenkrijgen, ligt ruim boven de aanbevolen maximale hoeveelheid van 6 gram zout per dag. Meer dan 85 procent van de bevolking krijgt gemiddeld meer dan 9 gram zout per dag binnen. Te veel zout verhoogt je bloeddruk en kan nierschade veroorzaken. “De Nierstichting inspireert om smaakvol minder zout te eten, en helpt om meer inzicht te krijgen in de eigen zoutconsumptie, zoals bijvoorbeeld met de zoutmeter. Hier werk ik graag aan mee”, aldus Rudolph van Veen.

Inspireren
Toen Rudolph startte met koken was de techniek het belangrijkste. En lag de nadruk op lekkere, mooie gerechten en baksels. Hij leerde hoe leuk het is om anderen te motiveren, en merkte dat hij dat kon. Maar voelde zich ook verantwoordelijk voor het gevolg. En ging zich afvragen: wat wil ik bijdragen? Gaan mijn zoete baksels en zoute gerechten niet ten koste van de mensen die ik bereik? Van Veen: “Genieten is gezond voor lichaam en geest, maar een gebakje moet wel een traktatie zijn, en niet in de plaats komen van gezond eten. Daarom richt ik mij steeds meer op de kracht van voeding. Ik blijf bijdragen aan gezellig koken en bakken, met een Rudolphsausje, maar ik wil laten zien dat lekker, gezond en minder zout koken voor iedereen bereikbaar is.”

Passie voor koken
De Nierstichting is blij met de nieuwe ambassadeur.

“Zijn bevlogenheid bereikt een groot publiek. Die bevlogenheid geeft veel energie om samen meer mensen te inspireren zoutbewust te genieten van het leven. En hij sluit goed aan op de passie voor leven waarmee de Nierstichting zich inzet om nierschade te voorkomen,“

aldus Tom Oostrom, directeur Nierstichting.

Rudolph van Veen
Rudolph is de enige Nederlander die zowel de titel draagt van S.V.H. Meesterkok, de hoogste graad van vakbekwaamheid die een kok in Nederland kan halen, als die van Meesterpatissier. Hij heeft vele internationale gewonnen. Sinds 2000 treedt hij regelmatig op in tv-programma's. Rudolph kookte voor Life & Cooking, Food & Fit, The Taste of Life, en Life4You. Tot 2016 maakte hij voor Foodzender 24kitchen meerdere programma's, waaronder het succesvolle Rudolph's Bakery.  Binnenkort kookt Rudolph op FoodFirst Network, een nieuw online communicatieplatform over lekker én goed eten, waar artsen samen met koks en beweeg-experts het menu bepalen. Vers, onbewerkt eten. Veel groente en fruit, en natuurlijk zo min mogelijk zout. FoodFirst Network wordt gelanceerd op 16 oktober 2017, Wereldvoedseldag.

Meer informatie over Rudolph van Veen en bekijk de video:
www.niersichting.nl/rudolph

Bron: Nierstichting

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close