Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Oranje Fonds investeert miljoenen om Nederland te verbinden

30 mei 2017

Het Oranje Fonds heeft in 2016 30,5 miljoen euro besteed aan zijn sociale doelstelling. 27 miljoen euro daarvan waren directe financiële bijdragen aan ruim 10.000 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van ons Koninkrijk.

door Redactie Vf

Het Oranje Fonds heeft in 2016 30,5 miljoen euro besteed aan zijn sociale doelstelling. 27 miljoen euro daarvan waren directe financiële bijdragen aan ruim 10.000 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van ons Koninkrijk. Het Fonds, dat dit jaar 15 jaar bestaat, zet zich sinds de oprichting in om Nederlanders bij elkaar te brengen, te verbinden en ervoor te zorgen dat iedereen een plek kan vinden in onze samenleving.

Plek in de samenleving

Het Fonds doet dat door sociale projecten te steunen die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Daarnaast organiseert het ieder jaar de grootste vrijwilligersactie van ons land, NLdoet, en Burendag, een dag waarop buren nader tot elkaar komen. De initiatieven die door het Oranje Fonds gesteund worden zijn divers: van maatjesprojecten voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben tot dorpshuizen die ervoor zorgen dat inwoners niet vereenzamen. Initiatieven die – juist in deze tijd – veel steun en aandacht verdienen.

´Relevanter dan ooit´

“Verbinding is het enig mogelijke antwoord op de onzekerheid en het onbehagen die de huidige tijd kenmerken. (…) Na vijftien jaar is het Oranje Fonds actueler en relevanter dan ooit. Er zijn immers nog heel veel vragen te beantwoorden en stappen te zetten. Wij zullen ons werk met vernieuwd elan voortzetten. Op weg naar verdere groei en nog meer impact in de samenleving”, schrijft bestuursvoorzitter Dick Benschop in het voorwoord van het recent gepubliceerde jaarverslag.

Bekijk het jaarverslag 2016 via Logo Or.

Bron: Oranje Fonds

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close