Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Achterban Nederlandse verenigingen spekt clubkas met ruim 4,5 miljoen euro

10 mei 2017

Duizenden clubs en verenigingen in Nederland kunnen dit jaar rekenen op een extra bijdrage voor de clubkas. De clubs en verenigingen ontvangen in 2017 een totaalbedrag van ruim 4,5 miljoen euro van de VriendenLoterij. 

door Redactie Vf

Duizenden clubs en verenigingen in Nederland kunnen dit jaar rekenen op een extra bijdrage voor de clubkas. De clubs en verenigingen ontvangen in 2017 een totaalbedrag van ruim 4,5 miljoen euro van de VriendenLoterij. Deelnemers speelden mee voor hun club naar keuze. De helft van ieder lot waarmee werd meegespeeld, belandde direct in de clubkas. In totaal werd er 6 ton meer opgehaald dan in 2016.
 
Zo'n 3000 groetere en kleinere  verenigingen wisten de clubkas te spekken. Drum- Showband ViJoS uit Bussum dit jaar 3.665 euro bijschrijven. Voorzitter Sven Blessing: “Onze jeugd is toe aan nieuwe uniformen. Een kostuum gaat ongeveer tien jaar mee, maar is een enorme kostenpost. Een uniform kost ongeveer vijfhonderd euro per stuk, voor de jeugdband praat je dan al over 15.000 euro. Dit bedrag kunnen we daarom goed gebruiken.”

Sportverenigingen grootverdieners

Net als in overige jaren wisten de leden van sportverenigingen het meeste geld bij elkaar te brengen. Sportvereniging VELO kon op een flinke opbrengst van 31.006 euro rekenen. Gerard van Zundert, oud-voorzitter van de badmintonafdeling: “Van de bijdrage van de VriendenLoterij, kocht de voetbalclub al 150 jassen, voor de begeleiders van de tachtig jeugdelftallen. De handbalvereniging kan het goed gebruiken voor de aanschaf van doelen en ballen. En de badmintonners hebben nieuwe netten nodig voor de jeugdafdeling. Deze inkomsten zijn daarom goud waard voor VELO.”

Top 5 categorieën en hun opbrengst
1.  787 voetbalverenigingen – 1.744.396 euro
2.  301 muziekverenigingen – 377.262 euro
3.  72 hockeyverenigingen – 319.700 euro
4.  144 korfbalverenigingen – 260.550 euro
5.  87 handbalverenigingen – 158.558 euro
 
Hogere opbrengst

De VriendenLoterij laat weten dat steeds meer clubs en verenigingen zich aansluiten bij deze manier van fondsenwerving. Ook spelen deelnemers die meespelen met een lot voor hun club steeds langer mee. Daardoor is de VriendenLoterij een structurele financier voor veel organisaties. In totaal werd er dit jaar 6 ton meer opgehaald dan in 2016.

Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn, kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Bron: VriendenLoterij

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close