Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Acceptgiro blijft langer bestaan dan verwacht

8 mei 2017

Onlangs heeft Currence  besloten de eerder bepaalde streefdatum van 1 januari 2019 voor het stoppen met de Acceptgiro los te laten. Vooralsnog is besloten de uitfasering aan de markt over te laten.

door Redactie Vf

Onlangs heeft Currence  - eigenaar van de Acceptgiro – na overleg met banken en gebruikers besloten de eerder bepaalde streefdatum van 1 januari 2019 voor het stoppen met de Acceptgiro los te laten. Een nieuwe datum om de Acceptgiro op te doeken werd niet vastgesteld. Vooralsnog is besloten de uitfasering aan de markt over te laten.

Het besluit werd onder meer genomen nadat de brancheorganisatie de Betaalvereniging eind 2016 onderzoek deed onder verzenders en betalers van Acceptgiro’s. Daaruit kwam naar voren dat de Acceptgiro relatief nog veel wordt gebruikt.

Het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB) heeft aangegeven geen bezwaar te hebben tegen het uitstellen van de einddatum voor de Acceptgiro. Afhankelijk van het gebruik van de Acceptgiro in de komende jaren kan over een nieuwe, latere einddatum worden besloten. Er zal dus sprake zijn van een marktgedreven uitfasering.

Het voorstel van de banken is het aan de individuele banken zelf over te laten wanneer zij het gebruik van de Acceptgiro niet langer meer zullen faciliteren. De banken hebben aan de Betaalvereniging toegezegd in elk geval een opzegtermijn van een jaar in acht te zullen nemen.

Goede Doelen Nederland  - deelnemer aan het MOB - is samen met andere belanghebbenden nog met de Betaalvereniging in gesprek over de nadere uitwerking van de nieuwe plannen omtrent de uitfasering van de Acceptgiro.

Goede Doelen Nederland hield onlangs een presentatie over de Acceptgiro en betalingsverkeer in het algemeen. Voor de betreffende presentaties klik hier.

Bron: Goede Doelen Nederland

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close