Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

TU Eindhoven gaat crowdfunden

3 april 2017

De TU in Eindhoven is voor het eerst begonnen met crowdfunding. Met crowdfunding wil de TU geld binnenhalen voor sympathieke projecten,

door Redactie Vf

De TU in Eindhoven is voor het eerst begonnen met crowdfunding. Met crowdfunding wil de TU geld binnenhalen voor sympathieke projecten, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

De TU Eindhoven richt zich met de crowdfunding voornamelijk op projecten die mensen een goed gevoel geven.  De eerste projecten zijn een drone die wordt ingezet in een kinderziekenhuis en een biologische auto. Donateurs kunnen 25 tot 500 euro storten, die deze innovatieve initiatieven vooruit helpen.

De TU wil met de crowdfundingprojecten niet alleen geld binnenhalen. Ook de betrokkenheid van studenten en medewerkers bij de universiteit moet hiermee worden versterkt. Na de gift worden donateurs ook op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rond het project.

Niet ieder project komt in aanmerking voor de crowdfundingcampagne. Relevantie voor de maatschappij, een concreet doel waarvan op korte termijn resultaat kan worden geboekt en de bereidheid ook zelf te investeren in de campagne zijn enkele voorwaarden voor de projecten om zich op het platform te kunnen profileren. Bovendoen moet duidelijk worden gemaakt dat het project direct bijdraagt aan een betere wereld.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close